Spavati sa najboljim drugom? Najgora moguća ideja!

canva
Kažu da muško- ženska prijateljstva nisu moguća jer bar jedno od njih dvoje želi nešto više od prijateljstva. Koliko god se činilo ofucanim, ovo je u mnogim slučajevima tako. Zahvaljujući filmovima i mašti, mnogi su uspeli da pokvare svoja dugogodišnja prijateljstva samo zbog trenutka slabosti, a vreme se, na žalost, nikada neće vratiti
Vidi originalni članak

Pre par dana, YourTango je objavio veoma zanimljivu priču. Naime, reč je o osobi koja je želela da svog najboljeg prijatelja pretvori u ljubavnika,  a onda je naišla na razočarenje. 

Njih dvoje poznavali su se još sa početka studija, a među njima je postojala jaka emotivna veza. Nikome nije ni padalo na pamet da to može da se pretvori u nešto više sve dok se jednog dana, nakon deset godina, nisu probudili u istom krevetu. 

To leto bilo je prekretnica u njihovim životima. Oboje su prošli kroz raskide i puno su patili, ali su jedno drugom bili najveća podrška. Međusobno su se pomagali i lečili slomljena srca, a oboma je to bilo od velike važnosti. Kako to obično biva, družili su se u kućnim varijantama, najčešće u njegovom stanu. Usled konzumacije alkohola, među njima je proradila hemija i došlo je do poljupca. Oboje su bili zbunjeni i šokirani, ali ih to nije sprečilo da već naredne noći imaju odnos.

Iako očekujete da je među njima došlo do prave eksplozije i varnica, priča je potpuno drugačija: ona je oklevala, a onda je u momentu "prešla granicu" koju više nikada neće moći da postavi. 

Nakon nekoliko dana, njen dugogodišnji prijatgelj je odbio da razgovara sa njom. Nije želeo čak ni da je vidi, negirao je sve što se dogodilo, a ona je bila zbunjena i povređena. 

Kada su se konačno suočili, seks se nije ponovio. Štaviše, gadno su se posvađali, izvređali jedno drugo, a on se vratio svojoj bivšoj devojci.

Devojka koja priča ovu priču kaže da se osećala užasno. Nije želela da se pomiri sa svojim bivšim, a izgubila je svog najboljeg prijatelja. Postali su stranci, a ona je bila prepuštena sama sebi. Morala je da se suoči sa sobom i svojim emocijama, očekivanjima i idealima.

Nakon nekog vremena, prijatelj je došao da joj se izvini. Iako je bila povređena nakon njihove svađe, znala je da ne mogu da budu prijatelji nakon onoga što se dogodilo između njih. Prijateljstvo je izgbljeno i više se ni na koji način ne može povratiti.

Ona je još uvek besna i ljuta na njega, ali je suočavajući se sa sobom shvatila da su oboje podjednako krivi jer su zajedno odlučili da pređu granicu prijateljstva. Bila je prinuđena da prihvati to da "živeli su srećno do kraja života" postoji samo u bajkama. Prihvatila je i svoj izbor i njegovu reakciju, odnosno odbijanje što je bilo potpuno suprotno od očekivanog. 

Drugi nisu obavezni da nas vole onako kako mi želimo ili onako kako mi volimo njih. Prelaženje granice često ima negativne posledice u svakom odnosu i zato ih se treba pridržavati.

Poseti www.roosvaaj.rs