Evo načina da lakše podnesete kratke šiške!

canva
Ako si makar jendom zabrljala i skratila šiške više nego što je trebalo, onda sigurno znaš koliko je mukotrpno čekati da one ponovo porastu da ne moraš svakodnevno da ih gledaš u ogledalu. Znaš i sama da kada kosu odsečeš, povratka nema, ali ima načina da lakše "preživiš" vreme dok ne dobiju željenu dužinu, a mi ti prenosimo šest
Vidi originalni članak

Mnogo žena ošiša šiške u želji da promeni frizuru, a velika većina njih se jako brzo pokaje zbog toga, a nažalost, potrebno je vreme od nekoliko meseci kako bi kosa narasla. Na sreću, postoji nekoliko načina kako da "ubrzaš" taj proces kada jednostavno nisi zadovoljna izgledom svoje kose i kada misliš da ti nijedna frizura nije dovoljno dobra. Prava si srećnica ako se pri poseti frizeru nisi odlučila za baby ili ravne šiške, jer sa njima nema igranja: nisu dovoljno duge da bi se stilizovale tokom rasta. 

Ako si pak vlasnica prirodnih kovrdža, biće lakše da šiške "stopiš" sa ostatkom kose, iako će biti potrebni više vremena da šiške porastu. Miss7 prenela je šest zanimljivih ideja kako da se nosimo sa rastom šiški za koje jedva čekamo da porastu.

1. Održavanje kose zdravom

Kakvu god promenu pravila, šta god radila, uvek je najvažnije da tvoja kosa bude zdrava. Važno je da kosu hraniš i neguješ u zavisnosti od njenog tipa, a to možeš raditi i kod frizera i kod kuće praveći i koristeći razne maske i preparate. Slaba i krta kosa će mnogo sporije rasti od zdrave i jake, a to produžava i vreme rasta šiški.

2. Skraćivanje sredine šišaka

Iako zvuči kontradiktorno skraćivanje šišaka i željno iščekivanje da one porastu, zapravo redovno šišanje trimerom će učiniti da šiške dobiju oblik i krenu da padaju sa strana uokvirujući lice ili dobijajući oblik zavesa šiški.

3. Slojevi

Kada šiške malo porastu, dobro bi bilo da ih stepenasto ošišaš kako bi se nežno stapale sa ostatkom kose. Na ovaj način ćeš dobiti na volumenu.

4. Tekstura na vrhovima

Ako staviš lak za kosu srednje čvrstine na unutrašnji deo šiški, podstaći ćeš njihovo stapanje sa ostatkom kose. Tako ćeš dobiti dodatnu čvrstinu kose, a u ovu svrhu možeš da upotrebiš i šampon za suvo pranje kose ili penu.

5. Podizanje kose

Ovo uglavnom radimo kada nemamo vremena da operemo kosu, ali ovaj trik pomaže i kada šiške dođu do one dužine kada im ne možemo ništa, a to je oko 3- 5 cm više od početne frizure. Umesto da očajavaš, tada možeš da podigneš kosu, zakačiš šiške ukosnicama ili napraviš pletenice samo da kosu pomeriš sa lica.

6. Volumen

Dok čekaš da šiške porastu, ne bi bilo loše i da malo poradiš na volumenu. Ako šiške dobiju volumen i punoću, lakše će se podići do linije obrva, a tako svakako lepše izgledaju. Volumen šiški možeš da dobiješ sušenjem kose fenom na gore. 

Nadamo se da ćeš uz pomoć ovih trikova lakše prevazići ovaj mučan period.

 

 

NE ČEKAJ, PRIJAVI SE NA SUPERSTAR!

Poseti www.roosvaaj.rs