Slani mafini bogatog ukusa!

canva
Ako vam je ostalo nešto hrane od praznične trpeze, a ne znate kako da je iskorstite, predlažemo da napravite ove sjajne mafine za večeru! Veoma su sočni i izdašni, a prave se za tili čas
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 200 g brašna
  • 1 prašak za pecivo (10 g)
  • 1/2 kašičice soli
  • 1/2 kašičice bibera
  • 2 jajeta
  • 100 ml mleka
  • 100 ml jogurta
  • 50 ml ulja (može maslinovo ili suncokretovo)
  • 100 g rendanog sira (npr. gauda, parmezan ili neki drugi po izboru)
  • 100 g šunke ili pilećih prsa (ili povrće po izboru, npr. pečene paprike, masline…)
  • 1 kašičica sušenog origana ili italijanskog začina (opciono)
  • 1/2 crvene paprike (po želji, seckana na kockice)

Priprema:

  1. Zagrejte rernu na 180°C. Pripremite kalup za mafine tako što ćete ga podmazati uljem ili staviti papirne korpice za mafine.
  2. U jednoj posudi pomešajte brašno, prašak za pecivo, so, biber i sušeni origano ili italijanske začine.
  3. U drugoj posudi umutite jaja, pa dodajte mleko, jogurt i ulje, pa sve dobro promešajte da se sastojci povežu.
  4. Polako sipajte mokre sastojke u suve i sve dobro promešajte, ali ne previše, jer testo treba da bude gusto, ali ne previše tvrdo i suvo.
  5. U smesu dodajte rendani sir, sitno iseckanu šunku ili pileće meso, i iseckanu papriku (ako koristite), pa sve dobro promešajte.
  6. Smesu rasporedite u pripremljeni kalup za mafine i punite ih do 2/3 visine. Stavite u prethodno zagrejanu pećnicu i pecite 20-25 minuta, ili dok ne postanu zlatnosmeđi.
  7. Ostavite mafine da se ohlade 5 minuta u kalupu, a zatim ih izvadite da se potpuno ohlade.
  8. Poslužite uz jogurt, salatu ili neki drugi prilog po želji i uživajte u ovom ukusnom i sočnom slanom pecivu! 

Prijatno! 

Poseti www.roosvaaj.rs