Bez srama 204 pregleda 23. Novembar 2023.

Kada ste poslednji put promenili sunđer za kupanje?

canva

Sunđeri, četke i lufe za kupanje nam u mnogome olakšavaju proces održavanja higijene. Pored toga što nam pomažu u čišćenju, oni vrše i blagi piling kože jer sa nje uklanjaju i mrtve ćelije koje nam nisu potrebne. Ipak, potrebno ih je redovno menjati jer u suprotnom mogu postati pravo leglo zaraze

 | Author: canva canva

Dakle, ako vam isto pomagalo za kupanje visi u kupatilu već dve godine, to nimalo nije dobro.

Jedan dermatolog u SAD-u kaže da bi sunđer ili lufu trebalo menjati svakih tri do šest sedmica. Naravno, ako pre tog vremena počnu da neprijatno mirišu ili promene boju, trebalo bi da ih odmah promenite, piše Her.

 | Author: canva canva

Prema Apartment Therapy, dr. Cameron Rokhsar je u jednoj emisiji rekla da ovi predmeti mogu biti plodno tlo za organizme koji uzrokuju infekcije i osip. Takođe, moguće su i genitalne infekcije koje nikome nisu dobrodošle.

Alternativa redovnoj zameni je da sunđere stavite u mašinu za pranje veša i operete. Ako ovo primenjujete, sunđeri i lufe mogu trajati i do tri meseca.

 | Author: canva canva

O ovomesvakako treba razmišljati, posebno kada je u pitanju koža vaše dece. Dečija koža je nežna i osetljiva pa nikako nije pametno korstiti dugo jedan sunđer i prema našem skromnom mišljenju, treba ih menjati i pre ovog roka koji dermatolozi prepotučuju

Tvoja reakcija?