Bez srama 160 pregleda 11. Novembar 2023.

Mladalački izgled bez botoksa i filera? Može!

canva

Starenje je prirodan i nezbežan proces koga se veliki deo ljudske populacije boji te zbog toga pribgava hirurškim metodama kako bi se mladost što duže 'zadržala' na koži. Nažalost, ovaj proces se ne može zaustaviti, ali se uz neke fine trikove može ublažiti vidljivost bora i dobiti na gipkosti kože

Jedna TikTokerka se rešila finih bora i pega promenivši ishranu i napravivši maske za lice u svojoj režiji koristeći prirodne sastojke. Ona je sa svojim pratiocima podelila savet kako je potpuno transformisala svoju kožu za samo godinu dana i kako je povratila mladalački izgled, uprkos nekadašnjem istrošenom i umornom licu. Ona je podelila fotografiju od prošlog leta opisujući sebe kao "umornu, staru i nesrećnu".

 | Author: canva canva

- To sam bila ja prošle godine i reći ću vam sve stvari koje sam koristila da usporim svoje starenje. I to ne uključuje botoks, filer ili operaciju- navodi ona u svojoj objavi.

Kejt je navela nekoliko sastojaka koje koristi u svakodnevnoj nezi kože objašnjavajući kakve sve delotvorne efekete oni prouzrokuju.

Među njima se našlo ricinusovo ulje za koje je rekla da dubinski hrani kožu i to više od bilo kojeg ulja. Ona je rekla kako je ovo ulje savršeno za umornu i dehidriranu kožu. Takođe,  Tiktokerka navodi kako kora banane može biti odličan piling za kožu jer njeni enzimi rade poput prirodnog botoksa i zatežu našu kožu.

@365gethappy Dont let the cosmetic industry convince you that you need to spend a fortune in order to look good ❤️ #antiaging #antiagingskincare #natural #castoroil #skincaretips ♬ Love - Revember

Kejt je više puta u svojim objavama koje su pretežno vezane za zdravlje i negu objašnjvala svojim pratiocima kako se nikada nije okretala kozmetičkim preparatima kako bi postigla kožu bez bora.

Ona je takođe naglasila kako kurkuma sadrži kurkumin koji ima antioksidativna i antiflamatorna svojstva. Osim toga navela je kako ona može da smanji crvenilo kada se koristi u maskama ili pomeša sa jogurtom ili medom.Uz to je istakla kakvu važnost ima i limunov sok, napomenuvši da sadrži vitamin C koji može da izbledi tamne mrlje na licu. 

 | Author: canva canva

Pored ovih sastojaka, Kejt je objasnila kako su u nezi kože poželjni i zeleni čaj i med jer čaj štiti od oštećenja uzrokovanih UV zracima dok med pomaže zadržavanje vlage u koži. 

Šta vi mislite o ovim prirodnim sastojcima za negu kože?

Tvoja reakcija?