Bez srama 358 pregleda 18. Novembar 2023.

'Nisam pozvala polusestru na venčanje zbog OVOGA!'

canva

Životne događaje treba proslavljati sa ljudima koji su nam važni i sa kojima smo bliski i nikakvi obziri i familijarni okviri ne bi trebalo da predstavljaju prepreku. Ipak, kod nekih ljudi i dalje važi ono nepisano pravilo o pozivanju gostiju pa se jedna Redditorka našla u nezgodnoj situaciji jer je odustala od pozivanja polusestre na svoje venčanje

Naime, iako nije bliska sa njom, ova buduća mlada je odlučila da svoju polusestru Emily pozove na svoje venčanje kako ne bi pravila bespotrebnu dramu. Ona i njen verenik odlučili su se za skromnu ceremoniju na koju bi pozvali samo najbliže prijatelje i članove svoje porodice.

 | Author: canva canva

"Problem je nastao kada sam podelila datum našeg venčanja sa porodicom. Emily je odmah reagovala negativno, rekavši da je naše venčanje preblizu njenom isplaniranim baby showerom, koji je bio zakazan za sledeći mesec. Ona me je optužila kako želim da preotmem 'slavu' njenoj bebi rekavši da sam namerno zakazala svoje venčanje blizu njenog važnog događaja.

Iako šokirana, Redditorka je pokušala mirno da objasni da ovi događaji neće biti povezani, ali stvari su samo eskalirale.

 | Author: canva canva

"Napetost je eskalirala kada je Emily sazvala porodični sastanak kako bi razgovarala o mojoj 'sebičnosti' u planiranju mog venčanja blizu njenog baby showera. Tokom sastanka optužila me je da sam bezobzirna i da pokušavam da zasenim njene životne događaje. Ostali članovi naše porodice delovali su rastrzano, neki su stali na njenu stranu, a drugi su razumeli moju perspektivu."

Na kraju, žena je odlučila da je najbolje da odustane od poziva Emily na njen veliki dan, što je rezultiralo podeljenim mišljenjima unutar njene porodice, pa se obratila svojim kolegama Redditorima da pokušaju da riješe stvari.

 | Author: canva canva

Činilo se da je većina njih bila na njenoj strani s jednim komentarom:

"Kako zaseniti njen događaj? Ona ima baby shower sa svojim prijateljima i porodicom – koliko bi moglo biti preklapanja (gostiju)? A venčanje i proslava trudnoće i predstojećeg porođaja su dva potpuno različita događaja."

Drugi se složio: "To nije takmičenje; i venčanje i baby shower slave životne prekretnice sa voljenim osobama."

Tvoja reakcija?