Bez srama 168 pregleda 24. Oktobar 2023.

Reakcija jedne mame koja nije dobila poklon za Božić...

canva

Praznici su vreme darivanja pa sse sa sniženjima počinje sve ranije kako bismo na vreme obavili kupovinu i pripremili poklone za svoje voljene. Kada ste mama, to uglavnom izgleda tako što pored kupovine poklona, imate i brdo posla oko pripreme hrane, organizacije, sređivanja i dekoracije doma, a ss obzirom na toliki posao, bilo bi lepo da dobijete makar mali znak pažnje

Ipak, jedna mama je doživela pravo razočarenje gledajući članove svoje porodice kako otvaraju poklone koje je ona mesecima brirala za njih, a ona nije dobila- NIŠTA!

 | Author: canva canva

Naime, ona je Božić 2021. godine provela u tužnoj i stresnoj atmosferi zbog gubitka bebe, pa je stoga želela da naredni Božić upriliči na najlepši mogući način kako bi nadoknadila propušteno. Nažalost, njena porodica nije prepoznala niti nagradila njen trud. Ona se na Božićno jutro probudila i shvatila da nije dobila nikakav poklon od svog muža, a njenoj ispovesti su se pridružile žene širom sveta koje su doživele istu sudbinu, piše Your Tango.

Mary je ovo toliko potreslo da je objasnila svoje uznemirujuće iskustvo u TikTok-u objavljenom odmah nakon toga pa je za tren oka video bio pregledan mnogo puta od strane mama koje su se solidarisale sa njom.

Jedna žena je napisala da je njen nećak primetio njenu nelagodu i pitao zašto joj Deda Mraz nije ništa doneo dok je porodica sedela u tišini sa krilima punim poklona. Dve druge dame su prokomentarisale da su se obračunale sa svojim muževima zato što ništa nisu dobile za Božić.

@world.shaker #greenscreenvideo @missmear #christmas #relationship #relationships #fairplay #momsoftiktok #dadsoftiktok ♬ for the trans folks only - Aiden • the flamingo

Jedna je opisala kako je "preokrenula ploču" dajući mužu praznu kutiju. Napisala je: "Kada me je pitao zašto sam to uradila, rekla sam mu da mu dajem samo ono što mi daje svakog Božića. Završila sam sa 'Bar imaš kutiju'." Zatim je dodala da se muž ponudio da joj kupi poklon baš na Božić što je ona odbila.

Druga žena je odvela stvari još dalje. Napisala je: "Da, to se dešavalo godinama, a onda sam dobila najlepši poklon ikada- Razvod!"

Neki su predložili da ove supruge i mame jednostavno kupuju same sebi poklone, ali nekolicina je odgovorila da taj predlog u potpunosti promašuje poentu. Kao što je neko rekao, "ne radi se o stvarnom poklonu, to je osjećaj izostavljenosti i nedovoljne važnosti da bi se o njemu razmišljalo."

Nakon traumatičnog Božića prošle godine, Mary je zaslužila bolje.  Svi želimo da se osećamo "posebno, voljeno i cenjeno" od strane naših partnera, kako je rekla, a nemar njenog supruga je ove godine ju je posebno zaboleo s obzirom da je prethodni Božić provela u suzama zbog smrti svoje mame i gubitka bebe u poodmakloj trudnoći. Očekivala je da će njena porodica ipak uraditi nešto da bi joj pokazala koliko joj je stalo do nje, a očekivala je mali zak pažnje koji je, naravno, izostao.

Mary objašnjava da je unapred rekla svom mužu: "Ovog Božića ćemo sve nadoknaditi" i učiniti sve da svojoj deci pružimo pravu prazničnu čaroliju. Ali izgleda da je on odlučio da ne učestvuje u tome što je nju jako uznemirilo.

 | Author: canva canva

Mnogi ljudi su saosećali sa Mary. Jedna žena je napisala: "Vi zaslužujete partnera koji vidi i potvrđuje vašu vrednost. I vaša deca zaslužuju da vide kako izgleda kompetentan muž." 

Jedan komentator se složio, napisavši: "Mislio sam da je zanemarivanje vašeg muža štetno, ali čuvši sve kroz šta ste prošli, nema izgovora. Trebao bi vam pokazati koliko ste posebni svaki dan."

Muževe bi trebalo da dadaju važnost božićnim poklonima za svoje žene. Ovaj gest nadilazi puku tradiciju – to je svedočanstvo ogromne posvećenosti i ljubavi koju supruge ulažu da bi praznična sezona bila magična. Kao primarni dekorateri svečanih ukrasa i pedantne kupovine poklona za celu porodicu, supruge i majke često snose značajan deo prazničnih obaveza.

 | Author: canva canva

Prepoznavanje njihovog nesebičnog truda i uvažavanje kroz dobro odabran poklon ne samo da jača emocionalnu vezu između partnera, već i naglašava važnost međusobnog poštovanja i zahvalnosti. Na taj način, čin darivanja doprinosi dubljem osećaju zajedništva i čini praznike još nezaboravnijim i toplijim.

To je dobar savet za sve nas kada su u pitanju naši najmiliji. Nadamo se da će Maryin muž biti drugačiji sledećeg Božića.

Tvoja reakcija?