Fancy 136 pregleda 29. Mart 2023.

Evo TOP načina da sastaviš slomljeni nokat!

Sigurni smo da niko na svetu ne podnosi onaj momenat pucanja nokta koji je toliko negovan i "puštan" da poraste, a nažalost, zbog toga smo često prinuđene da skratimo sve nokte i pomirimo se sa sudbinom. Međutim, ima načina "da spasemo bar to što spasti se da" i sredimo tu štetu tako što ćemo fiksirati nokat

Verovatno vam pada na pamet da ćemo sad reći kako treba da nabavite ne znam kakve proizvode kako biste ponovo dobile dug nokat ili da ćemo vas jednostavnoposlati na manikir, ali nije u tome štos! Hajde da najpre pogledamo kako možemo da zaštitimo nokte od pucanja, a onda ćemo vam reći kako da popravite štetu ako do toga dođe.

 | Author:

Huanita Huber Millet, stručnjakinja za nokte iz Londona, dala je par saveta za Glamour magazine kako da sprečite pucanje noktiju: 

1. Sastojci koji su prisutni u kućnoj hemiji mogu veoma oštetiti nokat i samim tim dovesti do njegove krtosti i pucanja. Kako biste ovo sprečili, uvek koristite rukavice dok upotrebljavate sredstva za čišćenje. 

2. Nemojte koristiti svoje nokte kao alat. Umesto što biste odlepili nalepnicu ili otvorili kutiju noktom, radije za to upotrebite makaze ili nož.

3. Svake večeri pred spavanje namažite ruke kremom i zanoktice tretirajte uljem za tu namenu. Na ovaj način će vaši nokti biti nahranjeni i zdravi.

Ako i pored ovih saveta vaši nokti i dalje imaju sklonost ka pucanju, uz magičan trik, moći ćete ponovo da ih sastavite. U pitanju je kesica od čaja koju treba da isečete kako biste dobili komad željene veličine u zavisnosti od pukotine nokta. Nije poželjno da kesica "viri" izvan rubova noktiju. 

 | Author:

Evo detaljnog opisa kako da uz pomoć kesice čaja zalepite slomljeni nokat:

1. Operite ruke toplom vodom i sapunom.

2. Isecite kesicu na komad potrebne veličine.

3. Na celu nokatnu ploču nanesite lepak za nokte kako bi nokat kasnije bio ujednačen.

4.  Komad kesice čaja natpite lepkom za nokte držeći ga pincetom i nanesite na nokat pre nego što se osuši. Nežno pritisnite pincetom i izravnajte nabore pa ostavite da se potpuno osuši. 

5. Nanesite drugi sloj lepka da učvrstite nokat i sačekajte da se osuši. 

6. Kada s enokat osuši, turpijom sve lepo izravnajte. Budite nežni i nemojte prejako trpujati kako ne biste oštetili kesicu. 

7. Pokupite prašinu od turpijanja noktiju i namažite bezbojni lak. Nakon toga možete nokte ukrasiti po želji. 

Ako pak imate problema sa pucanjem veštačkog nokta, znajte da tu nema velike pomoći. Najviše što možete da uradite jeste da zalepite deo koji je pukao, ali imajte na umu da će nokat nakon toga ostati veoma slab.

 

NE ČEKAJ, PRIJAVI SE NA SUPERSTAR!

Tvoja reakcija?