Fancy 135 pregleda 09. Oktobar 2023.

Executive bob: Dominantna frizura ove jeseni!

canva

Svesni smo da se sa sezonama smenjuju i modni trendovi, a jedan od njih podrazumeva i frizuru. Ove jeseni se u frizerskim salonima sve više traži ravan, oštri bob, a ova frizura je poznatija kao "executive bob". O čemu je zapravo reč, pogledajte u tekstu

Žene koje nemaju previše slobodnog vremena se trude da unapred organizuju i isplaniraju odevne kombinacije za predstojeću semdicu, a mnoge od njih u sve ovo "zapakuju" i frizuru. Dakle, executive bob je upravo elegantan, minimalan, uvek izgleda uredno i govori sam za sebe. Samim tim, ovo je frizura koja radi veliki posao umesto vas u svakodnevnom funkcionisanju.  Ozbiljniji izgled ove frizure daje uglađenost i sofisticiranost bobu, koji je u svom najtradicionalnijem obliku uglavnom ošišan na ravno.

Najbolji način da stilizujete executive bob je klasično feniranje. Najbolje funkcioniše kada je kosa ravna, tako da možete da koristite i sredstva za ispravljanje i lagano uvijete krajeve ako želite da postignete blagu zakrivljenost na krajevima, ali da ne ipak ne uvijate kosu.

Ako već razmišljate o bob frizuri, najvažnije je da uzmete u obzir oblik lica. Linija boba treba da naglasi odgovarajuće tačke i crte lica, što nije previše različito od konturisanja u šminki. Zakrivljena linija boba je najbolja za one sa jakom linijom vilice, dijagonalna je najbolja za one koji žele da istaknu liniju vilice, dok je četvrtasta najbolja za one koji žele da istaknu jagodične kosti.

Tekstura kose je podjednako važna kada odlučujete o tome koju vrstu boba želite i da li ste uopšte voljni da se tako ošišate, pa uzmite u obzir i činjenicu koliko vremena želite da potrošite na svakodnevnu negu kose.

Finije teksture dlake imaju tendenciju da bolje funkcionišu sa kraćim bobovima, jer što je kraći bob, to će kosa izgledati gušće. Gusta kosa je bolje prilagođena dužem bobu jer je lakša za rukovanje i zahteva manje održavanja i stilizovanja. Za prirodne kovrdže treba da budete posebno pažljivi pri izboru dužine. Odgovaraće vam bob koji je malo kraći pozadi, a duži spreda. To će mu dati definisaniji oblik i neće izgledati previše okrugao, piše Wannabe Magazine.

Tvoja reakcija?