Fancy 1736 pregleda 26. Oktobar 2023.

Frizure koje će obeležiti kraj 2023. godine su tu!

canva

Nakon dugog leta koje se proteglo sve do sredine oktobra, vreme je da se posvetimo svojoj kosi. Ona je u ptroteklom periodu bila stalno izložena suncu, suvom vazduhu i vodi pa je pravo vreme da joj udahnemo novi život i to tako što ćemo promeniti frizuru. Ako i ti tražiš inspiraciju za sledeći odlazak kod frizera, imamo par predloga

Pridevi koji jasno opisuju tekuću godinu, a tiču se kose definitivno su smelo i dramatično! Umesto duge kose, jesen donosi novi život slojevitim frizurama i pozajmljuje tehnike za postizanje volumena iz devedesetih, a to znači da se vikleri i lokne vraćaju ove sezone! Od boba do šiški, jasno je da statična, ujednačena, ravno ošišana kosa nije vodeći trend ove jeseni.

 | Author: canva canva

Duboko smo zagazili u oktobar, pa već možemo da uočimo koje frizure su obeležile ovaj period. Među različitim trendovima, sigurni smo da ćete pronaći frizuru koji će odgovarati vašem tipu i gustini kose.

Butterfly bob

Ove godine, bob stil je ponovo oživeo, a društvene mreće su prepune predloga koje možete da iskoristite za svoju novu frizuru. Ipak, jedan "pravac" se tu posebno ističe, a reč je o butterfly bob frizuri. Sa svojim teksturiranim slojevima, butterfly bob je svež osvrt na klasični bob. Ova frizura je zabavna i koketna, a s obzirom na to da je stekla popularnost kod poznatih ličnosti poput Zendaye i Jenne Ortege, nije ni čudo što je u trendu.

 | Author: canva canva

Butterfly bob pruža minimalistički, ali dobro definisan izgled kose. Savršen je izbor za one koji žele frizuru sa oblikom koja nije preterano složena ili teška za stilizovanje.

"Zavesa" šiške

 | Author: canva canva

Ranije smo pisali koliko su "zavesa" šišlke moderne ove sezone, a najbolje u vezi njih je što su veoma lako rešenje da na brzinu promenite frizuru. One uokviruju lice i dopunjuju različite dužine kose, a dobro funkcionišu i sa nizom tekstura kose. Bez obzira na to da li imate kovrdžavu, finu, talasastu ili gustu kosu, “zavesa” šiške mogu biti idealan dodatak vašem licu. Ovaj stil moderne frizure 2023. zahteva manje posvećenosti od drugih varijanti šiški.

Fen frizura

Devedesete su se vratile an velika vrata u mnogim sferama mode, a to nije izuzetak ni kada su frizure u pitanju. Kosa isfenirana na talase, puna volumena, odiše sofisticiranošću, a najbolje od svega je što ovakav look možeš postići i bez fena, kao što smo već pisali.

 | Author: canva canva

Pixie varijante

Moderna pixie frizura je malo duža od tradicionalne verzije i odiše savremenim izgledom moderne žene. Umesto čupavih, slojevi ove frizure su prefinjeni i romantični.

 | Author: canva canva

Po prirodi, pixie može biti teško ošišati, posebno na debljoj teksturi kose koja može izgledati glomazno. Iz tog razloga, ovaj stil frizure je najpogodniji za finu ili talasastu kosu koja će dodati samo malo težine gotovom rezu.

Hush frizura

Iako je većina frizura definisana dužinom, strateški stepenovi su ključni za ovaj stil. Napravite duge “zavesa” šiške i slojeve koji će uokviriti vaše lice. Kombinacija rezultira laganom, lepršavom frizurom koja nije teška za održavanje, jer će lepo izgledati uz razne oblike lica i teksture kose.

 | Author: canva canva

Hush frizura je najbolja za žene koje imaju prirodne talase ili za one sa ravnijom kosom kojima ne smeta često stilizovanje.Suptilni stepenovi i raznovrsne opcije hush frizure omogućavaju da je nosite bez previše truda. Redovno šišanje svakih 8-10 nedelja pomoći će u održavanju oblika i sprečiti pucanje krajeva, piše Wannabe magazine.

Tvoja reakcija?