Fancy 109 pregleda 15. Septembar 2023.

Haljine princeze Dajane prodate za 1,5 miliona evra

printscreen/canva

Tri haljine princeze Dajane prodate su na aukciji u SAD za neverovatnih 1,6 miliona dolara. Haljine je prvobitno kupila poslovna žena Elen Peto za 150.000 dolara na Christie's aukciji u Njujorku dva meseca pre Dajanine smrti 1997. godine

Pethoove haljine prikupile su više od milion dolara za fond za stipendiranje studenata umetnosti i dizajna tako što su bile izložene na aukciji u Beverli Hilsu u Kaliforniji, pod nazivom „Legends: Hollywood and Royalty“.

Odevni predmeti koje je nosila bivša princeza od Velsa bili su tri od 1.400 predmeta koji su bili na prodaju na Džulijenovoj aukciji, koja je slavila 100 godina postojanja Warner Brosa. Modne stvari o kojima je reč nosila je pokojna princeza Dajana na dve večeri slavnih i jednom privatnom događaju, kako navodi Her..

Prva na listi je grimiznocrvena svilena haljina Bruce Oldfield a nakon toga i dva dizajna Ketrin Voker - crna svilena haljina od somota i bela svilena krep haljina bez naramenica i crni steznik otvorenih ramena sa drapiranom svilenom suknjom tirkizne boje. 

 | Author: printscreen/canva printscreen/canva

Crvenu haljinu Bruce Oldfield nosila je pokojna princeza tokom premijere filma 'Hot Shots!' na Trgu Odeon Lester u novembru 1991. godine. Ova haljina je prodata za 571.500 dolara, navodi se u izveštaju.

 | Author: printscreen/canva printscreen/canva

Dajanina crna haljina koju je nosila na svečanosti u hotelu Rojal Jork u Torontu, 1991. godine, koju je dizajnirala Ketrin Voker, kupljena je na aukciji za 508.000 dolara, što je više od osam puta više od procenjene vrednosti koja iznosi 60.000 dolara.

 | Author: printscreen/canva printscreen/canva
Dok je crno-bela haljina Ketrin Voker koju je nosila princeza Dajana na privatnom događaju imala minimalnu procenu od 100.000 dolara, na aukciji je koštala 571.500 dolara.

Tri dizajnerske haljine koje je nosila pokojna princeza od Velsa nisu viđene u javnosti više od tri decenije, kako navodi MailOnline.

Tvoja reakcija?