Fancy 88 pregleda 09. Decembar 2022.

Novi trend na Instagramu: AI umetnost i kako je napraviti

canva

Sigurno ste nekada razmišljali o tome kako biste izgledali da ste animirani lik iz crtanog filma. Kako bismo bili obučeni? Koju bi frizuru nosili?

Ova aplikacija nam omogućava sve to. Sve što ste nekada zamišljali sada možete videti pomoću par klikova! Ali da, to košta...

Konačno možete videti kako vaši snovi o animaciji oživljavaju. Postoji nova aplikacija koja stvara vizuelne prikaze vaših selfija pomoću veštačke inteligencije (AI), a rezultati mogu biti prilično realistični. Ako ste videli kako AI trend probija put do Instagrama, verovatno se pitate šta je to, i što je još važnije, kako možete da napravite svoj. Na svu sreću, aplikacija Lensa je AI generator slika koji radi posao za vas, ali kompjuterski generisani selfi ima svoju cenu.

via GIPHY

Stvar u vezi sa trendovima je da može biti teško odrediti odakle sve dolazi. Sa trendom veštačke inteligencije, na primer, ljudi su počeli da postavljaju animirane slike sebe bez pravog objašnjenja. Srećom, nije previše teško shvatiti - aplikacija koju svi koriste zove se Lensa.

Aplikacija je postala popularna početkom decembra 2022. zbog svoje alatke „Magični avatari“, a to je funkcija koja vam omogućava da kreirate selfije generisane veštačkom inteligencijom na osnovu stvarnih fotografija učitanih u aplikaciji, tako da konačno možete da vidite animiranu verziju sebe. Ponekad su rezultati manje impresivni, ali većinu vremena slike izgledaju kao da su direktno iz Diznijevog filma. Osim toga, aplikacija može da vas transformiše u bilo šta, od superheroja do vile, tako da možete da postanete bilo šta što možete da zamislite. 

Šta je aplikacija Lensa?

Lensa je aplikacija za uređivanje fotografija i video snimaka koja postoji od 2018. Ne samo da aplikacija dolazi sa korisnim funkcijama poput alata za uklanjanje podočnjaka i bubuljica, već ima i alat za digitalnu umetnost Magic Avatar, koji koristi veštačku inteligenciju kako bi generisao na desetine jedinstvenih prikaza subjekta u različitim scenama, odeći, frizurama, uglovima i još mnogo toga.

 | Author: printscreen/canva printscreen/canva

Koliko košta to zadovoljstvo?

Nažalost, sve dobre stvari dolaze sa cenom, a korišćenje ove ekskluzivne opcije će vam izbiti 30 dolara iz džepa (na godišnjem nivou).

Šta kažete, hoćete li probati novi trend?

Tvoja reakcija?