Fancy 158 pregleda 19. Decembar 2022.

Ovo je idealna šminka za tebe prema znaku zodijaka

canva

Kako bismo spremne ušle u Novu godinu, neophpdno je da unapred vidimo šta će to biti IN sledeće sezone. Tu su naravno modni saveti kada je u pitanju boja i vrsta garderobe, ideja za moderne frizure, manikir... Ali, jeste li se zapitali koji će trend biti zastupljen kada je u pitanju make up?

Kako je Elite Daily izneo, ono što će svakako iduće godine biti IN kada je makeup u pitanju jeste svakako šminkanje na osnovu horoskopskog znaka.

Na osnovu praćenja make up artista Alexa Bryna, i frizera Todda Edwardsa, zaključeno je da smo neke od predstojećih trendova već vieli na modnim pistama. Međutim, hajde da vidimo šta zvezde kažu za sledeću sezonu po rečima astrološkinje Valerie Mese. Koji je to make up koji odgovara vašem horoskopskom znaku?

via GIPHY

Ovan: jače rumenilo

Kao jedan od najvatrenijih i najhrabrijih znakova zodijaka, ovan zasigurno ima vodeću ulogu kada je smelost u pitanju, kaže Valerie Mesa. Ono što bi trebalo da znate kao pripadnik ovog znaka, a po savetu pomeutog makeup artista jeste da je potrebno da koristite mekšu četkicu, nanesete više rumenila nego inače i radije se opredelite za tamnije koralne i terracota nijanse umesto neutralnih i nežnih ružičastih.

via GIPHY

Bik: blistave mat usne

Bik odiše senzalnošću, a sigurnost je takođe ono što odlikuje ovaj znak. Kako biste u potpunosti pokazali karakter svog znaka kroz  šminku, Bryne savetuje da kombinujete olovku i sjaj za usne. Iako je 2022. godina odisala svetlucavim i sjajnim usnama, u 2023. ćemo ipak preferirati nešto „zamrznutiji“ izgled usana. Dakle, odaberite olovku hladnijeg tona koja je nijansu do dve tamnija od vaše prirodne boje usana pa onda izgled upotpunite prozirnim sjajem. Dobićete fantastičan rezultat!

via GIPHY

Blizanci: neon mat kapci

Posebna osobina blizanaca je svestranost, ali i prilagodljivost. Takođe, ono što ih krasi svakako jeste živahnost pa je u vazi sa blizancima uvek sve živopisno i šareno. Sledeće godine će njihov izgled najbolje doći do izražaja ako se opredele za neon mat boje na oćima. Ako ste pripadnica ovog znaka, jednostavno nanesite nenon senku ili ajlajner duž kapka i spremni ste za izlazak!

via GIPHY

Rak: manga lashes ili „uplakan zavodljivi pogled“

Rak će prosto obožavati ovaj trend koji se pojavio 2022. godine inspirisan ženskim anime likovima. Iako je rak stidljiv i sramežljiv, on je ujedno i koketna ličnost. Ovaj efekat ćete postići uz pomoć nedogradnje ili jednokratnih pojedinačnih trepavica koje možete zalepiti i sami. Odluka je na vama!

via GIPHY

Lav: Šljokice, šljokice i još šljokica!

Jedan od najupornijih znakova uvek će tražiti način da se istakne u gomili jer on prosto „živi od pažnje“. Jedan od načina da privućete pažnju ukoliko ste lav u horoskopu jeste vaš makeup, a sledeće sezone preporučuju se šljokice na kapcima, obrvama, pa čak i na obrazima. Ono što će vam pomoći da se istaknete, ali da ostanete umereni jeste jedna mala šljokica u unutrašnjem uglu oka, kaće Bryne.

via GIPHY

Devica: Bronzani sjaj kao negovan izgled

Device su veoma uredne osobe, pa će bronzer biti pravi izbor za njih, kako u dnevnoj rutini, tako i u večernjim izlascima. Prosto, on će pomoći da uvek izgledate negovano i glamurozno i dati vašem licu posebnu notu. Kako biste postigli prirodni osunčani izgled, pomešajte tečni bronzer sa kremom za lice kojuinače koristite. Bryne kaže da je pred nama tek spajanje proizvoda za negu u šminke.

via GIPHY

Vaga: Dupli ajlajner

Mesa kaže da je vaga vazdušni znak koji uživa u praćenju trndova koji će joj pomoći da izrazi svoju unutrašnju Veneru. Ono što će iduće godine dominirati u  vaginom makeupu jeste dupla linija ajlajnera koja će istaći i produbiti njen pogled. Da biste postigli ovaj izgled, ne morate koristiti isključivo ajlajner crne boje, već je i braon dobrofošla, kao i krejon. Jednostavno izvucitze liniju duž celog kapka i i pregiba i spojite ih u zavodljivu kvačicu.

via GIPHY

Škorpija: Debela olovka za oči

Iako škorpije bije glas da su najopakiji znak Zodijaka, ono što se često previđa jeste njihova osećajnost i privlačna aura. Kako biste postigli dramatičan izgled oka, prekrijte ceo kapak olovkom. Da, dobro ste pročitali!

via GIPHY

Strelac: Jastuk frizura

Strelac je, po rečima Mese, energičan i uvek u pokretu, genijalan, ali i spontan, pa bi mu ovakva frizura jednostavno najbolje stajala i izrazila njegov karakter. S obzirom na avanturistički duh, nije vam potrebno mnogo vremena da napravite ovu frizuru i da izgledate savršeno, a ona će potrajati i do nekoliko dana.

via GIPHY

Jarac: Prirodne zaglađene obrve

Jarčevi vole da drže sve pod kontrolom, pa je to slučaj i sa obrvama.  Nasuprot ovogodišnjem trendu „sapun“ obrva, sledeća godina proteći će u znaku nešto prirodnijeg izgleda bar kada su obrve u pitanju. Naime, reč je o jednako sofisticiranom izgledu koji će očarati jarca.  Potrebno je samo naglasiti prednji i zadnji deo obrva što je, priznaćete, veoma lako uraditi.

via GIPHY

Vodolija: Svetli neonski karmin

Većina vodolija je pomalo avangardna i netradicionalna i po pitanju razmišljanja, ali i po pitanju stila. Mesa kaže da je ovaj znak sklon eksperimentisanju, pa bi pravi izbor za njega bio svetli neonski karmin. Da biste postigli najbolji efekat, potrebno je da nanesete karmin pa višak utisnete u papirnu maramicu i tako ponavljate dok ne postignete željeni izgled.

via GIPHY

Ribe: Metalic senke

Metalic senke će naredne godine kod riba zameniti tradicionalne šljokice što će upotpuniti sanjive oči ovog nežnog znaka. Ukoliko niste ljubitelj metalic senki ili vam one deluju prejako, možete se poslužiti običnom senkom preko koje ćete naneti malo svetlucavog pigmenta  u prahu. Vi odlučujete!

via GIPHY

Tvoja reakcija?