Fancy 93 pregleda 07. Oktobar 2022.

Sve što vam je potrebno da se rešite peruti zauvek!

canva

Za sve one koji imaju ili umeju da imaju problem perutanja kože glave, na pravom ste mestu. U ovom tekstu ćemo vam otkriti sve tajne i trikove koji bi trebalo da vam zauvek zaustave perut.

Bilo da se radi o vidljivim ljuspicama u kosi ili o dosadnom svrabu koji neće nestati, niko ne želi suvu, iritiranu kožu glave. Nekima smeta fizički izgled, neki se brinu za zdravlje, no nebitno, ovi saveti su tu da pomognu svima, piše Her.

 | Author: canva canva

Ako ste umorni od peruti i želite brzo rešenje kod kuće, imamo pravu stvar..

Saznaćete kako se možete rešiti peruti, a pripremili smo vam i neke domaće recepte za pravljenje šampona. Prvo, savetujemo vas da redovno perete i češljate kosu; a u slučaju da dobijete perut, konsultujte se sa lekarom ili primenite neki od prirodnih lekova o kojima ćemo vam pričati u nastavku teksta da biste je se rešili. Ali, pre svega toga probajte sve proverene šampone protiv peruti. Na primer, moguće je da počnete da koristite šampon bez sulfata i odmah na prvom koraku rešite vaš problem. 

Prirodni načini za uklanjanje peruti:

Soda bikarbona - pomaže da se rešite peruti tako što uklanja mrtve ćelije skalpa. Sem toga, ona takođe i reguliše nivo PH kože, da se ne bi nastanile gljivice, bakterije itd.

Za domaći šampon protiv peruti od sode bikarbone: potrebni su vam 1 kašika sode bikarbone i ½-1 šolje mlake vode. Proces pravljenja ne može biti jednostavniji, stavite sodu bikarbonu u mlaku vodu, dobro promešajte i to je to. Kada perete kosu, ostavite da malo odstoji na glavi.

Limun - u sebi ima limunsku kiselinu koja se odlično bori protiv peruti. Ona ubija gljivice zbog kojih perut nastaje.

 | Author: canva canva

Limun možete iskoristiti na razne načine, ali važno je da na kraju svakog od njih isperete sve limunovom vodom. Nju ćete napraviti tako što ćete pomešati 3-4 kašike svežeg soka od limuna sa šoljom vode. 1) uzmite oko dve kašike svežeg soka od limuna i izmasirajte skalp time. Ostavite da odstoji minut, dva i isperite vodom. 2) utrljajte kriške limuna direktno na skalp, ostavite par minuta pa isperite. 

Maslinovo ulje - Maslinovo ulje je inače čest sastojak maski za sve tipove kose. Isušenost temena se može prebroditi redovnim korišćenjem maslinovog ulja. Blago ga zagrejte, umasirajte u kožu glave, pa kosu zamotajte u peškir i neka odstoji pola sata. Nakon toga, iščešljajte kosu češljem sa širokim zupcima, pa je operite kako to činite i inače. 

 | Author: canva canva

Naravno, postoji još mnogo načina pomoću kojih se možete rešiti ovog problema, mi smo izdvojili naše favorite, a vi probajte i javite nam kako ste prošli!

Tvoja reakcija?