Prvi 461 pregleda 27. Oktobar 2023.

Bjelogrlićev film 'Čuvari formule' prikazan u Parizu!

printscreen/canva

Povodom 65. godišnjice Vinčanskog incidenta, sinoć je u Parizu prikazan poseban prikaz najnovijeg filma Dragana Bjelogrlića, nazvanog "Čuvari formule". Ovaj film se bavi stvarnim događajem koji je decenijama bio skriven od javnosti - ozračenjem jugoslovenskih naučnika u Vinči

Porodica profesora Matea i mnogi kulturni i naučni predstavnici Francuske prisustvovali su specijalnoj projekciji u Parizu. Taj profesor je ključna figura koja je omogućila jugoslovenskim naučnicima da prežive, izvršivši prvu transplataciju koštane srži u istoriji. Reditelj Dragan Bjelogrlić, zajedno sa francuskim i srpskim glumcima iz filma, takođe je bio deo ovog značajnog događaja.

Projekcija je označila važan trenutak u priči o prijateljstvu između francuskog i srpskog naroda, a Bjelogrlić je izrazio nadu da će film bolje upoznati ljude sa onim što se stvarno dogodilo. Film "Čuvari formule" osvojio je najviše priznanje na festivalima u Lokarnu i Sarajevu, a velika beogradska premijera zakazana je za 24. oktobar.

U filmu će se pojaviti talentovani glumci kao što su Radivoj Raša Bukvić, Aleksis Manenti, Olivia Bartelmi, Ana Sara i mnogi drugi. Reditelj Dragan Bjelogrlić i njegov tim stvarali su ovu filmsku priču s velikom pažnjom i posvećenošću.

Kako se vama čini, da li ćete ga gledati?

Tvoja reakcija?