Prvi 128 pregleda 16. Jul 2023.

Da li je nova pesma Tejlor Svift o Emi Stoun?

printscreen/canva

Tejlor Svift se nikada nije plašila da piše pesme o ljudima koje poznaje (uključujući bivše, neprijatelje i prijatelje), a fanovi se pitaju da li smo dobiti još jednu priču o prijateljstvu...?

Tejlor je 5. juna otkrila listu numera za svoj predstojeći album „Speak Now (Taylor's Version)“, a ona uključuje šest ranije neobjavljenih pesama koje je napisala tokom originalne ere „Speak Now“ koje ona naziva „trezorskim“ pesmama. Pesme uključuju jednu pod nazivom „When Emma Falls In Love“, za koju se mnogi obožavaoci pitaju da li bi  mogla biti o glumici (i Sviftovoj prijateljici) Emi Stoun. Kada je pesma konačno objavljena 7. jula, pretražili su tekst u potrazi za tragovima i čini se da bi pesma definitivno mogla da bude o Emi i njenim starim romansama.

 

Glumica Emma Stone, prisustvovala je Eras turneji još u martu, a kada je o tome govorila za Vanity Fair u članku objavljenom 5. juna, otkrila je neke detalje o njihovom dugotrajnom prijateljstvu. „Znam je od kada smo imale 17 i 18 godina, pa mi je sredila mesto, što je bilo veoma lepo jer znam da je te karte nemoguće nabaviti“, rekla je. To znači, prema Emi, da su se upoznale oko 2006. godine, otprilike dve godine pre nego što je Tejlor počela da radi na pesmama za „Speak Now" 2008. i 2009. godine.

 | Author: printscreen/canva printscreen/canva

A od 2009. godine pa nadalje, Tejlor i Ema su se često slikale zajedno. Tejlor je 2010. godine prisustvovala premijeri filma "Easy A" u kojem Ema glumi, a njih dve su uslikane kako se druže na žurci Oskara 2011. godine. Ema je čak dodelila Tejlor nagradu Teen Choice Award 2011. godine. 

 

U pesmi, Tejlor peva o bliskoj prijateljoci i šta se dešava kada se ona zaljubi. Ona peva u prvom stihu, „Cause Little Miss Sunshine always thinks it's gonna rain“, što bi moglo da bude referenca na ikoničnu sekvencu u „Easy A“ kada Emin lik igra „Pocketful of Sunshine“ iznova i iznova.

U pesmi, Tejlor kaže da „Ema“ pronalazi „dečaka sa očima kao muškarac / Ispostavilo se da joj srce stane pravo na dlan“. Tokom perioda kada je Tejlor pisala „Speak Now", Ema je izlazila sa pevačem Tedijem Gajgerom i glumcem Kieranom Kalkinom. Ema i njen sada bivši dečko Endru Garfild počeli su da snimaju „Amazing Spider-Man“ 2010. godine - verovatno nakon što je pesma napisana. Mnogi Tejlorini fanovi misle da je ovaj tekst na kraju referenca na njenu vezu sa Kalkinom.

 

Na mnogo načina, pesma nije samo o romantici. To je priznanje njihovom prijateljstvu i načinu na koji se Tejlor ugleda, divi i voli svoju prijateljicu i njenu sposobnost da prihvati romansu. 

Tvoja reakcija?