Prvi 741 pregleda 26. Oktobar 2023.

Magično sredstvo za rast kose za skoro 0 DINARA!

canva

Najčešće vreme za opadanje kose tokom godine jesu prelazna godišnja doba, a s obzirom da se upravo nalazimo u jendom od njih, bilo bi dobro da razmislite šta biste mogli da pružite svojoj kosi kako bi manje opadala i kako bi brže rasla. Kako vi ne biste "bili glavu" oko toga, mi imamo jedan veoma jeftin i učinkovit predlog za vas

U poslednje vreme, na TikToku je postao viralan recept za vodu sa ruzmarinom koja utiče na rast i opadanje kose, a s obzurom da ste sigurno videli bar jedan video na ovu temu, verovatno ste se zapitali da li je moguće da ruzmarin toliko pomaže kosi! Kako je reč o jeftinom triku koji maltene imamo svi u kući (a ko ga nema, može nabaviti ruzmarin u saksiji za manje od 200RSD i tako uvek imati pri sebi ovu čudotvornu biljku), ništa vas ne sprečava da ovo isprobate, a rezultati će vas oduševiti.

 | Author: canva canva

 Ruzmarin u kozmetici

Ova mediteranska biljka prvenstveno se koristila kao začin u jelima, ali činjenica da je bogat manganom pridaje mu veći značaj. Njegovi listovi mogu se koristiti za pravljenje čaja koji je efikasno sredstvo protiv bolova. Eterično ulje ruzmarina karakterističnog je mirisa i u aromaterapiji primenjivo je kod sportskih povreda, za opuštanje mišića i protiv prehlade.

 | Author: canva canva

Kada je pitanju njegova kozmetička svrha, ruzmarin se u formi ulja koristi kako za kožu, tako i za kosu. Njegova osnovna svojstva u tom smislu mogu se svesti na pojmove regeneracija i hidratacija. Međutim, u poslednje vreme ruzmarinova voda pronašla je svoju širu publiku kao proizvod koji može da doprinese jačanju folikule dlake.

Voda sa ruzmarinom za brži rast kose

Sve što vam je potrebno da napravite ovaj magičan preparat su lonac, tri grančice ruzmarina i tri šolje vode. Sipajte vodu u lonac i nakon što provri, u lonac ubacite ruzmarin i ostavite ga u ključaloj vodi još najmanje petnaest minuta. Na kraju, procedite rastvor i sipajte ga u bočicu istrošenog proizvoda koji ima sprej-pumpicu. Preporuka je da se ruzmarinova voda ne skladišti u frižideru duže od dve nedelje.

@kayli.boyle i use this every night🌿 #hairtok #rosemarywater #hairgrowth #healthyhair #kayliboyle ♬ My Funny Valentine - Frank Sinatra

Upotreba

Ruzmarinova voda može se koristiti na dva načina, kao detoks za teme, odnosno kožu glave, i kao leave-in proizvod. U prvom slučaju savetuje se da se mala količina naprska na teme, a potom odstoji na kosi nekoliko sati. Ako se odlučite da koristite ruzmarinovu vodu nakon pranja kose, nanesite je na kosu nakon šampona i balzama. U ovom procesu različiti izvori navode prednosti masaže glave koja bi trebalo da stimuliše protok krvi prema korenu kose. U tu svrhu, na tržištu se mogu pronaći i specijalne četke za šamponiranje kose i masažu skalpa, piše Journal.

 | Author: canva canva

Kada je u pitanju bilo koji prirodni proizvod, što je slučaj i sa ruzmarinom, potrebno je da budete istrajni i strpljivi. Ništa se ne dešava preko noći, pa će tako i vašoj kosi trebati malo vremena da se oporavi. Mnogi od nas se kunu u ruzmarin kada je oporavak kose u pitanju. Vodite računa da redovno pravite svežu vodicu.

Tvoja reakcija?