Prvi 202 pregleda 07. April 2023.

Margot Robbie nije bila prvi izbor za 'Barbie' - evo ko jeste

printscreen/canva

Ako ste u utorak bili bilo gde blizu telefona, onda ste verovatno svesni da su plakati likova i trejler za dugo očekivani film o Barbi konačno izašli, što je odmah srušilo ceo internet

Uprkos tome što je vrlo malo otkriveno u smislu stvarne radnje filma, tizeri su bili više nego dovoljni da pobude svačiji apetit uoči njegovog izdavanja u julu. Svaka platforma društvenih medija je brujala dok su ljudi željno analizirali svakog lika, primećujući nostalgične hintove nekim poznatim lutkama iz stvarnog života, uključujući Kenovog ukinutog prijatelja Alana i veoma kontroverznu trudnu Barbiku, Midž.

 | Author: printscreen/canva printscreen/canva

Glumačka ekipa sa zvezdama je takođe otkrivena na internetu, a pop zvezda Dua Lipa je predstavljena kao sirena Barbi, Isa Rae kao predsednica Barbi, a ne jedan već tri britanska glumca iz popularne Netfliksove serije 'Sex Education' takođe su potvrdili da su umešani. To su Emma Mackey, Ncuti Gatwa, i Connor Swindells, ako ste se pitali.

Možda i najuzbudljiviji deo uvida u to koliko Margot Robi izgleda savršeno u glavnoj ulozi Barbi, sa njenom šaljivom hemijom sa Kenom Rajana Goslinga koji već zrači kroz ekran. U stvari, Margot besprekorno otelotvoruje čuvenu lutku iz prve scene trejlera, gde izlazi iz para ružičastih potpetica samo da bi njena stopala ostala u zakrivljenom položaju Barbi. Kako se kratki trejler nastavlja, Margot je zaista personifikovana Barbi zahvaljujući njenom blistavom osmehu i stalnoj auri ženstveneosti.

 | Author: printscreen/canva printscreen/canva

Nepotrebno je reći da su uzbuđeni gledaoci na Tviteru hvalili ovaj pogled na nastup australijske glumicec, ali nije prošlo mnogo pre nego što je primećeno da Margot zapravo nije bila prvi izbor za ovu ulogu. Dok ono što smo već videli o filmu čini očiglednim da je Margotin kasting uvek trebalo da bude potpuni apsurd, uloga nije uvek bila tako definitvna. Za malo konteksta, razvoj Barbie filma je prvi put počeo još 2009. godine, kada je Mattel potpisao partnerstvo sa Universal Pictures. Ništa se nije dogodilo sa ovim projektom, a Mattel se umesto toga udružio sa Sony Pictures-om 2014. Krajem 2016. Sony je postavio Ejmi Šumer za glavnu ulogu, a ona je takođe bila angažovana da napiše scenario.

 | Author: printscreen/canva printscreen/canva

Četiri meseca kasnije, Ejmi je navela „konflikte u rasporedu“ dok je odustajala od projekta. U martu 2022, strip je priznao da ovaj izgovor nije sasvim istinit i da je zapravo odlučila da napusti film zbog kreativnih razlika. U intervjuu za Hollywood reporter, Ejmi je rekla da je brzo shvatila da studio ima „pogrešnu devojku“ i da postoji samo jedan način na koji je bila zainteresovana za snimanje filma, a koji nije u skladu sa Sonijevom vizijom. Dalje je otkrila da je želela da njen lik bude pronalazač i bila je oduševljena Sonijevim predlogom da bi Barbi mogla da izmisli par visokih potpetica napravljenih od želea. Kap koja je prelila čašu je došla kada je studio poslao Ejmi par cipela Manolo Blahnik kako bi proslavila objavljivanje njenog kastinga. Objasnila je: „Ideja da je to upravo ono što svaka žena mora da želi, upravo tad, trebalo je da kažem: 'Imaš pogrešnu devojku'." Dok bi Barbi projekat sa Sonijem i Ejmi bez sumnje bio veoma drugačiji od onoga što je Greta stvorila sa Margot i Warner Bros-om, činjenica je da ova verzija sa Margot nikada ne bi bila napravljena da Ejmi nije odustala od ugovora u 2017. godini. 

Koja od ove dve glumice je bolja za ulogu Barbie, po vašem mišljenju?

 

Tvoja reakcija?