Prvi 132 pregleda 17. Jun 2023.

'Mrtva žena' pronađena živa u sopstvenom kovčegu?!

canva

Na sopstvenoj sahrani, žena koja se smatrala mrtvom je pronađena živa u kovčegu. Ovo neverovatno događanje pretvorilo se u stvarnost za jednu porodicu prošle nedelje, kada su otkrili da je žena zapravo još uvek živa, što je scenario iz noćnih mora

Bela Montoja je proglašena mrtvom nakon sumnje na moždani udar, a u petak je održano bdenje. Prema izveštaju BBC-ja, rođaci 76-godišnjakinje su se spremali da je presvuku uoči sahrane i zatekli su je kako 'dahće'.

Sahrana je, kao što se i očekivalo, prekinuta, a Bela je odvedena u bolnicu – istu onu koja je i proglasila mrtvu. Ona ostaje tamo na intenzivnoj nezi. Ministarstvo zdravlja Ekvadora osnovalo je komisiju za istragu incidenta.

 | Author: printscreen/bbc.com printscreen/bbc.com

Ministarstvo je u saopštenju navelo da je žena doživjela kardiorespiratorni zastoj - gubitak disanja i srčane funkcije - i da nije reagovala na pokušaje reanimacije. Njenu smrt je potom potvrdio lekar. Lokalni mediji su citirali Belinog sina Gilbera Rodolfa Balberana Montoju koji je rekao da je njegova majka „primljena oko 09:00, a u podne mi je doktor rekao da je umrla“.

Bella je zatim stavljena u kovčeg nekoliko sati pre njene sahrane. Balberan je za lokalni novinski list El Universo rekao: "Moja majka je počela da pomera levu ruku, otvara oči, usta. Trudila se da diše."

Na snimcima objavljenim na društvenim mrežama vidi se kako Bela dahće dok se ljudi okupljaju oko njenog kovčega. Bolničari su tada viđeni kako posmatraju Beline vitalne znake pre nego što su je prebacili u najbližu medicinsku ustanovu.

Novinska agencija AFP citirala je Balberana koji je rekao: "Malo po malo, shvatam šta se dogodilo. Sada se samo molim da se zdravlje moje majke popravi. Želim je živu i pored sebe."

Dejli mejl prenosi da će Balberan podneti izveštaj o incidentu lokalnom tužilaštvu i optužiti bolnicu za nemar. Šta vi mislite o ovom bizarnom događaju?

Tvoja reakcija?