Prvi 123 pregleda 27. Avgust 2023.

Španija pobedila na Svetskom prvenstvu za žene!

printscreen/canva

Španija je prvi put u svojoj istoriji osvojila Svetsko prvenstvo za žene, pobedivši u finalu Englesku. U svom prvom finalnom nastupu na Svetskom prvenstvu, Španija je trijumfovala sa rezultatom 1-0 i osvojila svoje prvo zlato

Udarac Olge Karmone u prvom poluvremenu bio je dovoljan da dovede Španiju do pobede u finalu. Engleska je imala šansu za spas kada je Meri Erps odbranila penal Dženifer Hermoso u 69. minutu, ali nisu uspeli da prođu pored Španije.

Odbrana penala bila je samo jedan trenutak u zadivljujućoj igri Earpsa, koja je izvela nekoliko izvanrednih odbrana tokom meča kako bi održala Englesku u igri.

Na poluvremenu, Sarina Vigman je predstavila Loren Džejms i Kloi Keli da pokušaju da unesu malo snage u napad Engleske, ali Španija je nastavila da kontroliše igru. Poraz je tek drugi za Englesku u dve godine pod Viegmanom, a Španija je dobila element osvete ekipi koja ih je pobedila u četvrtfinalu Eura prošle godine, prenosi Her.

 | Author: printscreen/canva printscreen/canva

Pobeda Španije takođe označava neverovatan preokret za ekipu koja je ušla na turnir obavijen kontroverzama nakon spora između igrača i španskog fudbalskog saveza.

Tvoja reakcija?