Prvi 150 pregleda 14. Decembar 2022.

Sve što treba da znate o nastavku Game Of Thronesa

printscreen/canva

Između 7. i 8. sezone 'Igre prestola', HBO je krenuo u dug proces traženja naslednika. U to vreme, svaka ideja koja je predstavljena bila je prequel smešten u već definisanu istoriju Vesterosija autora Džordža R. R. Martina. Sa prvim od tih prequela, 'House of the Dragon', koji je završio svoju prvu sezonu, Martin je potvrdio da je prvi nastavak 'Igre prestola', "Snow", takođe u pripremi

Potencijalna radnja nove serije

Iako je postojanje serije sada poznato, svi koji su uključeni nisu govorili o tome šta bi mogla da pokrije osim „nastavljenih avantura Džona Snoua iza zida“. Nema reči da li će Džon Snou možda morati da ode na jug zbog hitnog slučaja, niti sa kim ili sa čim bi se on i Divlji mogli suočiti kao antagonisti. Ali s obzirom da je Vesteros sada prestrojen i pod vlašću tri Starka, postoji mnogo potencijalnih scenarija za ono što bi moglo doći.

Harington je takođe ostao uzdržan o detaljima. Međutim, govoreći na prvoj zvaničnoj konvenciji Game of Thrones, on je govorio o tome gde se njegov lik mentalno nalazi na kraju originalne serije. Na panelu posvećenom Džonu Snou, prema Elite Daily, Harington je rekao: „Na kraju emisije, kada ga nađemo u toj ćeliji, on se sprema da bude odrubljen, i želi da bude. On je gotov. Činjenica da ide do Zida je najveći dar, a takođe i najveća kletva.”

Harington je takođe duboko zaronio u emocionalnu traumu davanja slobode Snou i nije siguran da li misli da je zaslužuje. „Mora da se vrati na mesto sa svom ovom istorijom i da proživi svoj život razmišljajući o tome kako je ubio Dani, i da proživi svoj život razmišljajući o Igrit koja mu umire na rukama, i da proživi svoj život razmišljajući o tome kako je obesio Olija, i da živi svoj život razmišljajući o svim ovim traumama“, rekao je on, ne povezujući direktno ovo sa novom emisijom, ali nagoveštavajući da bi to mogla biti kulminacija. „Mislim da tamo gde ga ostavimo na kraju emisije uvek postoji osećaj kao... Mislim da smo želeli neku vrstu malog osmeha da su stvari u redu. On nije u redu.”

via GIPHY

Glumačka postava nove serije

Pošto je "Snow" još uvek u fazi razvoja, nema potvrđene uloge, ali sa Haringtonom kao pokretačkom snagom projekta, dobre su šanse da će ponoviti svoju ulogu titularnog Snoua.

Tormund Giantsbane je jedan od retkih izvan zida koji je preživeo seriju i putovao sa Snouom na kraju 8. sezone, tako da postoji mogućnost da se i on vrati. Više od nekoliko fanova je primetilo da bi Tormund, miljenik obožavatelja, bio sjajan komičarski tim sa tvrdoglavim Džonom Snouom. Možda će nešto od toga biti u novoj seriji.

Osim toga, svako može samo da nagađa ko bi mogao da gostuje ili da nastavi u novoj seriji. Harington ima odličan odnos sa većinom glumačke ekipe, a pojavljivanje nekolicine preživelih Starkova nije isključeno. Možda će se pojaviti Sofi Tarner koja će ponoviti svoju ulogu Sanse, kraljice severa, kao i Isak Hempsted Rajt kao Bran koji upozorava kroz drveće iza zida. Čak je i Mejsi Vilijams mogla da uleti kao Arija u bitku ili dve. Sve zavisi od toga u kom pravcu ide serija.

via GIPHY

Trejler i mogući datum izlaska

Martinov post na blogu koji potvrđuje da je "Snow" u razvoju takođe je jasno stavio do znanja da serija nije zagarantovana. S obzirom da je prvi spinoff, "Bloodmoon", stigao do pilot faze pre nego što je napušten, Martin se nada da će ublažiti očekivanja.

"Snow" se takođe takmiči sa drugim spinoff idejama, uključujući "The Hedge Knight", "The Sea Snake" i "Ten Thousand Ships", koji su svi takođe u različitim fazama razvoja. "Snow" ima šansu za borbu, jer je to jedini nastavak grupe i već ima pridruženog glavnog glumca. Ali dok HBO ne potvrdi da serija ide u produkciju, ne postoji način da se zna da li bi i kada emisija mogla da stigne.

Da li bi voleli da vidite ovaj obećavajući nastavak?

Tvoja reakcija?