Prvi 174 pregleda 07. Jul 2023.

Treba ti samo OVO da izbeliš posivele zavese!

canva

Često nailazimo na problem posivelih zavesa koje nikome nisu privlačne. Pokušavamo da ih operemo, ali stara blistavo bela boja nikako da im se vrati. Međutim, postoji jedan trik koji su koristile i naše bake, a on će zavesama vratiti savršenu belinu

Sve bele tkanine osetljive su na kuvanje, sunce, prašinu ili pušenje u kući pa s vremenom poprimaju sivo- žučkastu boju. Potreban je samo jedan sastojak koji treba da date u veš mašinu prilikom pranja kako biste svojim zavesama vratili snežnu belinu, baš onakvu kakvu su imale kada ste ih kupili.

Pored praška za pecivo u koji se neke domaćice zaklinju kada je pranje zavesa u pitanju, još jedan proizvod koji svi imamo u kuhinji, a koji će pomoći u vraćanju beline je alkoholno sirće. 

 | Author: canva canva

U mašinu zajedno sa zavesama, u bubanj, stavite pola čašice belog alkoholnog sirćeta, a gore u deo standardni deterdžent koji koristite i inače. Izaći će potpuno bele. Na isti način možete izbeleti i posivele peškire, posteljinu ili stolnjake.

Pored toga što savršeno "brine" o boji, sirće je i najbolji prirodni omekšivač. Što se mirisa tiče, kada izvadite zavese iz mašine, miris sirća se neće ni nazirati.

Tvoja reakcija?