Prvi 100 pregleda 28. Oktobar 2023.

U toku je 66. međunarodni beogradski sajam knjiga!

canva

Svi knjigoljupci žive za onu nedelju u oktobru kada s eu Beogradu održava sajam knjiga! Te nedelje se sve obaveze upravljaju pčo ovom događaju, a ove godine je sajam otpočeo 21. oktobra i trajaće sve do 29., dakle još nekoliko dana za jedno od anjvećih kulturnih dešavanja u jugoistočnoj Evropi

Ovogodišnji sajam otvorio je Vladislav Bajac, naš poznati, nagrađivani, prevođeni pisac na više od dvadeset svetskih jezika.

Pored ostalih, Bajac je autor romana "Knjiga o bambusu", "Hamam Balkanija", "Druid iz Sindiduna", "Crna kutija – Utopija o naknadnoj stvarnosti", "Bekstvo od biografije", "Hronika sumnje", kao i više knjiga poezije i pripovedaka. Nakon toga, čitaoce je u ime Francuske, zemlje počasnog gosta, pozdravio francuski pisac Matijas Enar.

 | Author: canva canva

Kao što i sami već znate, na sajmu je moguće kupiti i grupne karte koje su nešto jeftinije od pojedinačnih. Cena pojedinačne karte iznosi 350 dinara, dok je za ulazak u grupi potrebno da izdvojite 250 dinara. Sajam knjiga će biti otvoren do petka u periodu od 10 do 20h, dok će od 27. do 29. oktobra radno vreme biti produženo do 21h.

 | Author: canva canva

Pored naslova koje sigurno želite da nabavite, na sajmu vas očekuju ogromni popusti i akcije. Kako je praksa prodaje polovnih i oštećenih knjiga već godinama aktelna, podsećamo vas da polovne knjige možete pogledati spratu u hali 1, dok je za oštećene knjige potrebno da posetite halu broj 4.

 | Author: canva canva

Takođe, ove godine vas na sajmu očekuju prave "legende" književnosti koje će potpisivati primerke knjiga. Dakle, ostalo je još malo vremena da posetite najlepši i najveći kulturni događaj u našoj zemlji, a i šire!

Tvoja reakcija?