Prvi 271 pregleda 06. Oktobar 2023.

Uz ovaj začin, vaša kosa će se preporoditi!

canva

Poznato je da mnoge namirnice koje svakondevno koristimo u ishrani i domaćinstvu zapravo imaju još neke namene za koje nismo znali. Kako su nam suvi vazduh, kiše, hladnoća i snegovi sve bliže, neophodno je da se na pravi način pobrinemo o našoj kosi kako bismo je snabdeli svim onim što joj je potrebno kako bi bila zdrava

Karanfilić se koristi u kineskoj medicini za nadimanje i gasove ili kao sredstvo protiv bolova, a pošto je bogat esencijalnim hranljivim materijama kao što su vitamin E, magnezijum i kalcijum, teorija da pomaže u nezi kose ima smisla.

 | Author: canva canva

Sve ovo utiče na jačanje folikula dlake i podstiče rast kose. Takođe, pomoći će da koža glave bude čistija, posebno onima koji pate od suvog i masnog vlasišta ili svraba glave.

Kako se koristi karanfilić zanegu kose?

@ipheey_obi Use this 2wice a week for visible results 🔥 #cloves #cloveoil #naturalhair #blackhair #naturalhairgrowth #fyp ♬ Grace - Solomon Lange

Ako koristite cele karanfiliće, zgnječite ih da oslobodite eterično ulje, a ako koristite onaj u prahu, nije potrebno ništa dodatno da radite. Zagrejte vodu pa dodajte karanfilić i ostavite da odstoji 15-20 minuta. Smesu procedite i pomešajte sa šamponom, tako da jednu trećinu čini mešavina karanfilića, a dve trećine šampona. Koristite ovu mešavinu kao običan šampon, nežno umasirajte u kožu glave i dobro isperite. Kada je u pitanju šampon, preporuka je da koristite onaj koji inače odgovara vašem tipu kose, ali je važno da ne bude previše agresivan. Takođe, čaj od karanfilića možete ispati u prskalicu i prskati redovno na teme. Rezultati će vas oduševiti!

Tvoja reakcija?