Prvi 190 pregleda 11. Jun 2023.

Zanemećete kada vidite sa čime se rodila ova beba!

canva

Živimo u 21. veku gde je kontracepcija dostupna na svakom koraku. Nećemo zalaziti u razloge, ali svi znamo koliko je važno koristiti istu kako bismo izbegli razne polno prenosive bolesti i neželjenu trudnoću. Međutim, postoje kontraceptivna sredstva koja utiču isključivo na sprečavanje začeća, a ono što se jednoj ženi dogodilo je zaista za Ginisovu knjigu rekorda

Šta se događa kada koristite kontracepciju, a svejedno se "desi" da zatrudnite? Ne znamo, ali sigurni smo da jedna mama tačno zna sve detalje. 

Naime, njena beba je rođena sa sprialom upletenom u kosu. Spirala je zapravo vid dugotrajne kontracepcije, sa ili bez hormonskog delovanja koju plasira ginekolog. U velikom broju slučajeva, spirala nikada nije "izdala" žene i smatra se jednom od najpouzdanijih metoda kontracepcije. Ipak, kao što svi znamo, šansa za trudnoću uvek postoji, ali verujemo da je ova mama bila potpuno opuštena misleći da se dovoljno zaštitila.

Nakon što je fotografija novorođene devojčice sa spiralom u kosi obišla svet, ljudi su ostali zaprepašćeni. Neki su predlagali šaljiva imena, neki su bili u neverici, a neke mame su podelile slična iskustva. Takođe, neke dame su napisale da nikada nisu imale spiralu, ali da nakon ovoga definitivno neće ni razmišljati o njoj kao kontraceptivnoj metodi, piše Her.

 | Author: canva canva

Dakle, ono što je naravoučenije ove priče jeste da pre nego što s eopredelite za bilo koji vid kontracepcije treba najpre da se posavetujete sa svojim ginekologom koji će vam tačno objasniti moguće rizike, komplikacije i benefite svakog od sredstava na tržištu. 

Tvoja reakcija?