U poslednje vreme, svuda oko nas su jagode, ali i recepti kako da ih upotrebite i dobijete savršen desert za sebe i svoju porodicu. Za vikend možete pripremiti ovaj kremasti tart sa jagodama, veoma brz i jednostavan za pravljenje
Sastojci:
- 250g lisnatog testa
- 300 g svežih jagoda
- 1 puna kašika gustina
- 2 kašike smeđeg šećera
- 150 ml grčkog jogurta
- 1 kesica vanilin šećera
- brašno za razvlačenje testa
Priprema:
- Lisnato testo izvadite iz zamrzivača i ostavite na sobnoj temperaturi 30-ak minuta da se opusti. Rernu zagrejte na 220 stepeni, a pleh obložite papirom za pečenje.
- Jagode operite i isecite na kolutiće. U velikoj činiji ih pomešajte sa šećerom i gustinom i ostavite sa strane.
- Na pobrašnjenoj radnoj površini razcvucite testo na pravougaonik veličine otprilike 20x15cm. Savijte ivice i uglove kao da pravite činiju i blago nožem zasecite unakrsno po celoj površini.
- Ocedite jagode od viška sokova pa ravnomerno rasporedite preko testa. Pospite samalo šećera po želji.
- Pecite 20 minuta, dok ivice ne porumene. Izvadite na rešetku za hlađenje odmah nakon vađenja iz rerne, da bi korica ostala hrskava.
- Poslužite uz hladan grčki jogurt pomešan sa vanilinim šećerom, savetuje Milin kuvar.
Prijatno!
Komentariši, znaš da želiš!
Za komentarisanje je potrebno da se prijaviš. Nemaš registrovan nalog?
Registracija je brza i jednostavna, registruj se i uključi se u raspravu.