Reši 109 pregleda 09. Maj 2025.

Desert za vikend: Kremasti tart sa jagodama!

canva

U poslednje vreme, svuda oko nas su jagode, ali i recepti kako da ih upotrebite i dobijete savršen desert za sebe i svoju porodicu. Za vikend možete pripremiti ovaj kremasti tart sa jagodama, veoma brz i jednostavan za pravljenje

Sastojci:

  • 250g lisnatog testa 
  • 300 g svežih jagoda
  • 1 puna kašika gustina
  • 2 kašike smeđeg šećera
  • 150 ml grčkog jogurta
  • 1 kesica vanilin šećera
  • brašno za razvlačenje testa

 | Author: canva canva

Priprema:

  1. Lisnato testo izvadite iz zamrzivača i ostavite na sobnoj temperaturi 30-ak minuta da se opusti. Rernu zagrejte na 220 stepeni, a pleh obložite papirom za pečenje.
  2. Jagode operite i isecite na kolutiće. U velikoj činiji ih pomešajte sa šećerom i gustinom i ostavite sa strane.
  3. Na pobrašnjenoj radnoj površini razcvucite testo na pravougaonik veličine otprilike 20x15cm. Savijte ivice i uglove kao da pravite činiju i blago nožem zasecite unakrsno po celoj površini.
  4. Ocedite jagode od viška sokova pa ravnomerno rasporedite preko testa. Pospite samalo šećera  po želji.
  5. Pecite 20 minuta, dok ivice ne porumene. Izvadite na rešetku za hlađenje odmah nakon vađenja iz rerne, da bi korica ostala hrskava.
  6. Poslužite uz hladan grčki jogurt pomešan sa vanilinim šećerom, savetuje Milin kuvar.

Prijatno!

Tvoja reakcija?