Reši 7525 pregleda 20. Jul 2023.

'Moj muž ima užasno prezime koje ne želim za decu...'

canva

Otkad uđemo sa nekim u ozbiljnu vezu, spajamo svoje ime sa njegovim prezimenom, pa onda idemo korak dalje i omiljena imena koja želimo da damo deci kombinujemo sa prezimenom koje nosi naš momak. Međutim, šta se dešava kada je njegovo prezime totalno mimo vašeg ukusa da ne želite da ga date deci, ispričala je jedna žena

Naime, ona se na Internetu požalila da prezime svog muža smatra nesrećnim da ne želi ga da svojim mališanima kako ih deca ne bi zadirkivala. Njegovo prezime je  Butt, što je u bukvalnom prevodu na srpski zadnjica i sasmim tim je donekle razmiljiv stav ove žene. Naravno, odrasloj osobi ovo ne bi smetalo, ali kada su deca u pitanju, strahovi od vršnjačkog nasilja su potpuno opravdani. 

Znamo koliko deca umeju da budu brutalna i ova žena se boji da će drugima dati povod za maltretiranje njene dece ako budu nosila ovo prezime, piše Her.

 | Author: canva canva

Ona je na Internetu pokrenula svojevrsnu debatu kako bi uspela da objasni svom mužu kako njegovo prezime baš i nije idealno.

"Potpuno shvatam da ne možemo da zaštitimo decu od svega i razumem sve o porodičnim odnosima i vezama, ali da li sam ja zaista luda što predlažem da deca nose moje prezime, da napravimo mešavinu prezimena ili da zajedno odaberemo neko treće", upitala je buduća majka. 

Većina korisnuka Reddita je bila na njenoj strani i davala komentare u njenu korist.

"Nimalo niste nerazumni, ja Vas podržavam. Prezime Vašeg muža je realno odvratno i razumljivo je da ne želite da ga vaša deca nose", napisao je jedan korisnik.

 | Author: canva canva

"Sve i da prezime nije ovakvo kakvo je, imali biste pravo da predložite drugo prezime jer, uostalom, vi ste drzgi roditelj", savetovala je jedna majka.

"Budimo iskreni, njihov život će biti mnogo lakši sa nekim normalnijim prezimenom", bio je još jedan komentar.

"Šef mog muža ima još gore prezime od vašeg i sam je predložio da deca uzmu majčino prezime. Svi su srećni osim njegovih roditelja, razume se", napisao je jedan čovek.

Da li vama ovo izgleda kao valjani razlog za promenu prezimena?

Tvoja reakcija?