Ovo svi želimo od partnera, a ne bi trebalo da tražimo...

canva
Bonton i lepo ponašanje su nešto što se uči od najranijih dana, a vremenom se samo nadograđuje. Takođe, neka etička pravila nikada ne smemo da zanemarimo kada su u pitanju partnerski odnosi, a sve češće se govori o tome da neke stvari bukvalno treba tražiti od partnera, a zapravo one treba da se podrazumevaju
Vidi originalni članak

Kao što se, recimo, podrazumeva da se ujutru umijemo, tako bi trebalo da neke stvari budu uobičajene u vezi. Konkretno, kada govorimo o ponašanju i samom odnosu, YourTango ima par reči na tu temu:

Poštovanje

Partner koji se prema nama odnosi sa dužnim poštovanjem, ne ismeva nas i ne vređa, a fizičko nasilje mu nije ni na kraj pameti prosto treba da bude normalna pojava. Umesto da ovo zahtevamo od druge strane, potrebno je da postane uobičajena, a ne retka pojava.

Ravnopravnost

Žena nije i ne treba da bude ta koja obavlja sve l+kućne poslove i izdržava porodicu. Veoma je jeziva činjenica da morate da gunđate muškarcu kako bi za sobom pokupio nered.

Trud

Uvek želimo partnera koji ceni ono što uradimo, zar ne? Sve i da za ručak spremimo kajganu, ili supu iz kesice, muškarac to i te kako treba da ceni.

Posvećenost

Jedan od velikih problema je  taj što često moramo da tražimo da nam se momak posveti...

Privlačnost

Nipošto ne treba da tražimo da nas partner želi u seksualnom smislu jer nijedna zdrava veza ne može funkcionisati tako.

"Sito i rešeto"

Niko ne želi partnera koji će kad "zagusti" da se povuče i ostavi nas na cedilu. Ako smo zajedno kada je lepo, onda ne treba da se razdvajamo ni kada nastupe teški trenuci.

Finansije

Stabilnost kada su finansije i stambeno pitanje nikada nisu na odmet, ali nipošto nisu na listi prioriteta i uslova za srećnu vezu ili brak. Najvažnija je ljubav, ali imajte u vidu da ljubav ne kupuje hleb.

Izgled

Valjda smo svi svesni toga da nije sve u fizičkom izgledu i da osobu nikada ne treba posmatrati kroz njene vidljive atribute. Lepota prolazi, starenje je prirodan proces, a osoba uvek ima da ponudi više od toga!

I na kraju, ali na prvom mestu, želimo nekoga ko nas ni na koji način neće povrediti!

 

NE ČEKAJ, PRIJAVI SE NA SUPERSTAR!

Poseti www.roosvaaj.rs