Bez srama 145 pregleda 27. April 2023.

Ovo svi želimo od partnera, a ne bi trebalo da tražimo...

canva

Bonton i lepo ponašanje su nešto što se uči od najranijih dana, a vremenom se samo nadograđuje. Takođe, neka etička pravila nikada ne smemo da zanemarimo kada su u pitanju partnerski odnosi, a sve češće se govori o tome da neke stvari bukvalno treba tražiti od partnera, a zapravo one treba da se podrazumevaju

Kao što se, recimo, podrazumeva da se ujutru umijemo, tako bi trebalo da neke stvari budu uobičajene u vezi. Konkretno, kada govorimo o ponašanju i samom odnosu, YourTango ima par reči na tu temu:

Poštovanje

Partner koji se prema nama odnosi sa dužnim poštovanjem, ne ismeva nas i ne vređa, a fizičko nasilje mu nije ni na kraj pameti prosto treba da bude normalna pojava. Umesto da ovo zahtevamo od druge strane, potrebno je da postane uobičajena, a ne retka pojava.

 | Author: canva canva

Ravnopravnost

Žena nije i ne treba da bude ta koja obavlja sve l+kućne poslove i izdržava porodicu. Veoma je jeziva činjenica da morate da gunđate muškarcu kako bi za sobom pokupio nered.

Trud

Uvek želimo partnera koji ceni ono što uradimo, zar ne? Sve i da za ručak spremimo kajganu, ili supu iz kesice, muškarac to i te kako treba da ceni.

Posvećenost

Jedan od velikih problema je  taj što često moramo da tražimo da nam se momak posveti...

 | Author: canva canva

Privlačnost

Nipošto ne treba da tražimo da nas partner želi u seksualnom smislu jer nijedna zdrava veza ne može funkcionisati tako.

"Sito i rešeto"

Niko ne želi partnera koji će kad "zagusti" da se povuče i ostavi nas na cedilu. Ako smo zajedno kada je lepo, onda ne treba da se razdvajamo ni kada nastupe teški trenuci.

Finansije

Stabilnost kada su finansije i stambeno pitanje nikada nisu na odmet, ali nipošto nisu na listi prioriteta i uslova za srećnu vezu ili brak. Najvažnija je ljubav, ali imajte u vidu da ljubav ne kupuje hleb.

 | Author: canva canva

Izgled

Valjda smo svi svesni toga da nije sve u fizičkom izgledu i da osobu nikada ne treba posmatrati kroz njene vidljive atribute. Lepota prolazi, starenje je prirodan proces, a osoba uvek ima da ponudi više od toga!

I na kraju, ali na prvom mestu, želimo nekoga ko nas ni na koji način neće povrediti!

 

NE ČEKAJ, PRIJAVI SE NA SUPERSTAR!

Tvoja reakcija?