Kikiriki bajadera će biti kraljica slavske trpeze!

Youtube printscreen
Tako je mnogo sitnih kolača koji se mogu probati na slavama, ali ugkavnom se radi o kolačima koji se svake godine besomučno ponavljaju. Ako volite klasičnu bajaderu, onda će vas i ova oduševiti, a ako još obožavate kikiriki, oboriće vas s nogu
Vidi originalni članak

Food blogerka Slađana Roža, na instagramu poznatija kao @justsweetsladjano, prikupila je mnogo pratilaca sa svojim izvrsnim receptima. Ovo je njen originalni recept za bajaderu sa kikirikijem u kojoj smo sigurni da ćete uživati, a ukoliko vam je potrebna dodatna inspiracija, slobodno bacite pogled na njen profil ili blog pod nazivom "sladinikolacici".

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Објава коју дели Just.sweet sladjano 🤗 Roža Sladjana (@just.sweet.sladjano)

Sastojci:

Za osnovnu smesu:

  • 1.5 kg posnie mlevene plazme
  • 400g šećera u prahu
  • 6 kašika biljnog mleka u prahu
  • 600ml soka od pomorandže
  • 3 otopljena margarina
  • 150g posne čokolade

Za bajadere:

  • 200g osnovne tamne smese
  • 100g krupno mlevenog kikirikija
  • 100g osnovne svetle smese
  • 100g posne čokolade za kuvanje

Priprema:

Pomešajte kikiriki sa osnovnom tamnom smesom i na tacni oblikujte kvadrat debljine prsta. Ostavite da se malo stegne, pa preko njega stavite rastanjeni žuti deo smese, upola tanji od prvog sloja, i rukom utapkajte da se slojevi spoje i izravnaju. Stavite da se dobro ohladi, pa prelijte otopljenom čokoladom. Kada se i čokolada malo stegne, secite kocke i dekorišite svaku.

SAVET: Kako biste dobili lepo oblikovane parčiće bajadere, secite ih skalpelom, najpre samo zagrebite po čokoladi, a onda kroz ceo kolač provucite skalpel!

Prijatno!

Poseti www.roosvaaj.rs