Ove krem kocke se brzo prave, a još brže pojedu!

canva
Znate one kolače za čiju pripremu vam je potrebno malo vremena, a kad savršenstvo bude gotovo, nestane za tren? E ovo je jedan od tih recepata
Vidi originalni članak

Crno- bele kocke koje se tope u ustima i čiji ukus se dugo pamti pronašli smo na portalu Žena i odlučili da ga podelimo sa vama. Sto posto ćete ga isprobati!

Sastojci:

Za koru:

  • 150g šećera
  • 300g brašna
  • 6 jaja
  • 250g putera
  • 100ml mleka
  • 1 prašak za pecivo
  • 3 kašike kakaa
  • 300g očišćenih višanja

Za fil:

  • 2 pudinga sa ukusom slatke pavlake
  • 125g putera
  • 2 vanilin šećera
  • 750ml mleka
  • 2 kašike šećera u prahu

Za glazuru:

  • 150g čokolade za kuvanje
  • 3 kašike ulja

Priprema:

  1. Belanca umutite u čvrst sneg, a u posebnoj posudi umešajte puter sa šećerom dodajući žumanca dok se masa ne sjedini. Dodajte brašno, kakao i prašak za pecivo i na kraju dodajte belanca mešajući lagano varjačom da se sve sjedini. Smesu sipajte u podmazan pleh, a preko nje stavite višnje. Pecite na 180 stepeni oko pola sata.
  2. Skuvajte puding sa običnim i vanilin šećerom, pa dodajte puter umućen sa šećerom u prahu i sve dobro sjedinite. Fil premažite preko ohlađene kore.
  3. Kolač prelijte glazurom od čokolade.

Prijatno!

 

NE ČEKAJ, PRIJAVI SE NA SUPERSTAR!

Poseti www.roosvaaj.rs