Brza torta sa plazmom i belom čokoladom!

canva
Plazma je jedan od osnovnih sastojaka mnogih poslastica poput torti i sitnih kolača. Ona im daje poseban ukus i miris koji se ne može meriti ni sa čim. Još jedna prednost torti sa plazmom je i ta što se brzo pripremaju, baš kao i ova pred vama
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 400 gr mlevenog plazma keksa
  • 150 gr putera
  • 50 ml soka od pomorandže
@marija_veselinovic Izgled nista posebno, ali je brzo i preukusno🥰🍫🧁 Od sastojaka potrebno: *300gr mlevene plazme *125gr margarina/putera *jedna soljica vruceg mleka *dzem od jagoda/visanja *200gr mlecne cokolade *200ml slatke pavlake Mozete praviti i duplu meru🥰 Kora: *300gr mlevene plazme *125gr margarina/putera *jedna soljica vruceg mleka Namaz: *dzem od jagoda/visanja Glazura: *200gr mlecne cokolade *200ml slatke pavlake Postupak: *Otopiti margarin/puter na tihoj vatri i u to dodati soljicu mleka. Nakon sto se dobro istopi, u posudi u koju ste odvojili plazmu, sve to dobro sjediniti kako ne bi ostale grudvice. *Na zeljeni kalup izliti smesu za koru, i oblikovati je tako da ivice plazme budu malo izdignute kako se namaz i glazura ne bi izlili izvan kore. *Koru premazati sa nekoliko kasika dzema. Mozete i vise ako volite, ja sam stavila malo cisto da razbije slatkocu plazme i cokolade. *Nakon toga na tihoj vatri istopiti cokoladu u slatkoj pavlaci. Kada se cokolada jednako istopi, glazura je gotova, prelivate kolac i ostavite u frizideru preko noci da se stegne. Javite utiske ako probate🥰 #fyp #fy #fypシ #foryou #ajmokuhat #kuvanje #kolac #kolaci #torte #cokoladnizobenikolachichi #cokoladnatorta #cooking #cookingtok ♬ Cooking - AShamaluevMusic

 Za fil: 

  • 100 g putera
  • 2 jajeta
  • 100 g šećera
  • 10 g vanilin šećera
  • 100 g skroba
  • 600+100 ml mleka
  • 200 g bele čokolade ili nutele

Priprema:

  1. Otopite puter pa pomešajte sa plazmom i dodajte i sok od pomorandže. Sve dobro sjedinite i pola smese utisnite u kalup. Dobro pritisnite i stavite u frižider da se ohladi dok pravite fil.
  2. U šerpu sipajte mleko, šećer i vanilin šećer i sve lepo promešajte. Dodajte skrob i umućena jaja, pa sve dobro sjedinite tako da nema grudvica. Kuvajte dok se ne zgusne, uz neprestano mešanje. U vruć fil dodajte puter i čokoladu i mešajte dok se ne otope. Sipajte fil preko plazme.
  3. Preko pospite plazmom koja je preostala, pa prelijte sa 100ml mleka i stavite u frižider na pola sata, pišu Novosti.

Prijatno!

Poseti www.roosvaaj.rs