Brze taljatele sa paradajzom: Obožavaćete ih!

Poznata američka kuvarica Marta Stewart je ovo jelo osmislila za sve one koji nemaju živaca za pranje suđa nakon pripreme jela. Znate kada se nagomilaju sve te šerpe, tanjiri, noževi... E kada je ovaj recept u pitanju, takvih problema nećete imati jer sve što vam je od sudova potrebno je jedan tiganj
Vidi originalni članak

Takođe, za pripremu ovog jela vam treba svega 20 minuta što ga svrstava u popularna jela kada nemate mnogo vremena ili ne želite da se "bakćete" kuvanjem. Po želji, ukus možete pojačati i prilagoditi sebi, piše MissGastro.

Sastojci:

  • 350 g taljatela
  • 350 g cherry paradajza, seckanog na četvrtine
  • 1 glavica crnog luka, naseckanog na tanke polumesece
  • 4 čena belog luka, naseckanog na tanke listiće
  •  1/2 kašičice aleve paprike
  • 2 veze naseckanog bosiljka
  • 2 kašike maslinovog ulja
  •  krupna morska so i crni biber 
  • 4 i 1/2 šoljice vode
  • sveže naribani parmezan, za posluživanje

Priprema:

  1. U vok ili veći tiganj staviti testeninu, paradajz, beli i crni luk, bosiljak, alevu papriku, 2 kašičice soli, malo bibera i vodu.
  2. Pustiti da voda provri na jakoj temperaturi i da se sve zajedno kuva uz povremeno mešanje, dok testenina ne bude al dente, a voda skoro potpuno ne ispari. Za to će vam trebati oko 9 minuta.
  3. Dodajte još soli i bibera po ukusu.
  4. Podelite u 4 porcije i pospite listićima bosiljka.
  5. Poslužite uz maslinovo ulje i ribani parmezan.

Prijatno!
 

Poseti www.roosvaaj.rs