Domaći čoko-lešnik namaz je sve što ti treba za doručak!

canva
Iako maje- više svi obožavamo Nutellu, često zažmurimo na činjenicu da sadrži ogromne količine šećera koje uopšte nisu zdrave. Nasuprot tome, možete napraviti domaću Ntellu u zdravijoj verziji koja vam uvek može poslužiti kao namaz za doručak ili kao užina kada vam se baš prijede nešto slatko
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 300g pečenih lešnika, oguljenih
  • 2 kašike rastopljenog kokosovog ulja
  • 4 kašike javorovog sirupa ili prirodnog zaslađivača po želji
  • 4 kašike sirovog kakaa
  • pola šolje biljnog mleka
  • prstohvat soli

Priprema:

  1. Lešnike posuti u pleh obložen pek papirom pa peći 15 minuta u zagrejanoj rerni na 150 stepeni. Vruće lešnike staviti u krpu i protrljati kako bi im otpala ljuska.
  2. Dok su još topli, lešnike dodati u blenderi blendajte sve dok masnoa ne počne da se skuplja na obodima posude. Onda sastružite i nastavite dalje ponavljajući postupak sve dok ne napravite puterastu strukturu.
  3. Rastopite kokosovo ulje i pomešajte sa ostalim sastojcima pa dodajte smesu u puter od lešnika i kratko izblendajte da se sve pomeša. 
  4. Sipajte u teglu i ostavite da se potpuno ohladi. Ako želite ređi namaz, dodajte još dve kašike mleka pri sjedinjenju smesa. 

Prijatno!

 

 

NE ČEKAJ, PRIJAVI SE NA SUPERSTAR!

Poseti www.roosvaaj.rs