Imamo recept za gibanicu koja se najbrže pravi!

canva
Gibanica je jedno od omiljenih jela na našim prostorima, a jede se uglavnom za doručak ili večeru. U kombinaciji sa jogurtom ili kiselim mlekom, gibanica je pun pogodak, a ako se još ibrzo pravi, onda nema razloga da ne bude češće na vašem meniju
Vidi originalni članak

Ovaj recept je savršen ako nematepuno vremena, a pronašli smo ga na Coolinarici.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Објава коју дели Mirko Končar 👨‍🍳 (@miretova_kuhinja_)

Sastojci:

  • 500 gr gotovih kora
  • 500 gr sitnog sira
  • 3-5 jaja
  • 1 solja jogurta
  • 1 solja kisele vode(obicna voda sa dve kasicice pr.za pecivo)
  • 1/2 solja ulja
  • 1 kašičica soli

Priprema:

1. Zagrejte rernu na 200 stepeni C i stavite pek papir na pleh.

2. Promešajte jaja, jourt, vodu, ulje i so u žitku masu.

3. Uzmite jednu koru i poprskajte sa malo sitnog sira. Preko nje stavite drugu koru i opet je poprskajte sa malo sitnog sira, i postupak ponavljajte dok se kore i sir ne potroše.

4. Uvijte kore u rolat i podelite sa malim zasecanjima na deset jednakih delova, pa oštrim nožem isecite parcice. Kako isecete parce, tako ga stavite u pleh, sa sirom stranom prema dole. Poređajte sve parcice jedno do drugog u dva reda, ako je plek dugacak. Ako je okrugli, onda ređajte u krug i zavsite u sredini.

5. Pazljivo prelijte rolatnice prelivom, tako da svaki rolatic dobije istu kolicinu preliva, da bi posle bilo jednako socno.

6. Pecite oko 40 minuta ili dok gibanica dobro ne porumeni.

 

NE ČEKAJ, PRIJAVI SE NA SUPERSTAR!

Poseti www.roosvaaj.rs