Preminuo Mark Margolis, glumac iz Breaking Bada

printscreen/canva
Mark je preminuo u bolnici Mount Sinai u Njujorku sa porodicom uz njega nakon što se borio sa kratkotrajnom bolešću, saopštio je Morgan Margolis
Vidi originalni članak

Bio je jedinstven. Nećemo ponovo videti njegove lajkove“, rekao je njegov menadžer Robert Kolker u izjavi za Page Six. „Bio je dragi klijent i doživotni prijatelj. Imao sam sreće što sam ga poznavao.


Obožavaoci će prepoznati Marka kao manijakalnog narko-borca Hektora „Tija“ Salamanke u seriji „Breaking Bad“, za koji je dobio nominaciju za Emi 2012. godine. Ulogu je ponavljao pet sezona u spin-off seriji „Better Call Saul“, pored Boba Odenkirka. Ne samo da je ostavio trag na TV-u, već se Mark pojavio i u filmovima uključujući „Scarface“ sa Al Paćinom i mnogim filmovima Darena Aronofskog, kao što su „Black Swan“, „Requiem for a Dream” i „Pi“. Ostali filmovi za koje je zaslužan su „Ace Ventura: Pet Detective“ i „My Big Fat Greek Wedding 2“.


Pored toga, zaronio je u scensku glumu i pojavio se kao Gas u filmu Tonija Kušnera „The Intelligent Homosexual’s Guide to Capitalism and Socialism with a Key to the Scriptures“ iz 2014. godine.
Njegova poslednja uloga bila je gluma u ​​seriji "Your Honor". Mark je rođen u Filadelfiji i studirao je glumu kod Stele Adler u Studiju glumaca.

Karijeru je započeo sredinom 1970-ih pre nego što je dobio probojnu ulogu Alberta senke u filmu „Scarface“ iz 1983. godine. Iza Marka je ostala supruga Žaklin, sa kojom je bio u braku 61 godinu, kao i njegov sin glumac Morgan, koji je i izvršni direktor Knitting Factory Entertainment, Morganova supruga Hajd i troje unučadi.

Počivaj u miru legendo!

Poseti www.roosvaaj.rs