Prvi 50 pregleda 07. Avgust 2023.

Preminuo Mark Margolis, glumac iz Breaking Bada

printscreen/canva

Mark je preminuo u bolnici Mount Sinai u Njujorku sa porodicom uz njega nakon što se borio sa kratkotrajnom bolešću, saopštio je Morgan Margolis

Bio je jedinstven. Nećemo ponovo videti njegove lajkove“, rekao je njegov menadžer Robert Kolker u izjavi za Page Six. „Bio je dragi klijent i doživotni prijatelj. Imao sam sreće što sam ga poznavao.

 | Author: printscreen/canva printscreen/canva
Obožavaoci će prepoznati Marka kao manijakalnog narko-borca Hektora „Tija“ Salamanke u seriji „Breaking Bad“, za koji je dobio nominaciju za Emi 2012. godine. Ulogu je ponavljao pet sezona u spin-off seriji „Better Call Saul“, pored Boba Odenkirka. Ne samo da je ostavio trag na TV-u, već se Mark pojavio i u filmovima uključujući „Scarface“ sa Al Paćinom i mnogim filmovima Darena Aronofskog, kao što su „Black Swan“, „Requiem for a Dream” i „Pi“. Ostali filmovi za koje je zaslužan su „Ace Ventura: Pet Detective“ i „My Big Fat Greek Wedding 2“.


Pored toga, zaronio je u scensku glumu i pojavio se kao Gas u filmu Tonija Kušnera „The Intelligent Homosexual’s Guide to Capitalism and Socialism with a Key to the Scriptures“ iz 2014. godine.
Njegova poslednja uloga bila je gluma u ​​seriji "Your Honor". Mark je rođen u Filadelfiji i studirao je glumu kod Stele Adler u Studiju glumaca.

Karijeru je započeo sredinom 1970-ih pre nego što je dobio probojnu ulogu Alberta senke u filmu „Scarface“ iz 1983. godine. Iza Marka je ostala supruga Žaklin, sa kojom je bio u braku 61 godinu, kao i njegov sin glumac Morgan, koji je i izvršni direktor Knitting Factory Entertainment, Morganova supruga Hajd i troje unučadi.

Počivaj u miru legendo!

Tvoja reakcija?