Mramorni kuglof: Poslastica čija svežina traje danima!

canva
Mramorni kuglof se veoma lako priprema, a njegove mere su izražene na čaše. Ukus ovog kolača je predivan, a svežina može potrajati danima... Ukoliko kolač ne pojedete odmah
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 4 jaja
  • 4 čaše brašna
  • 2 čaše mleka
  • 2 čaše ulja
  • 2 čaše šećera
  • 2 kašike šećera
  • 2 kašike kakaoa
  • 1 kesica praška za pecivo
  • jedna kesica vanilin šećera
  • 100 g čokolade
  • kockica maslaca

* Mera - čaša od 200 ml



Priprema:

  1. Zagrejte rernu na 200 stepeni, pa mikserom umutiti jaja sa šećerom i vanilin šećerom dok ne postanu penasta.
  2. Zatim dodajte ulje i mleko. Nakon toga postepeno dodajte brašno i prašak za pecivo.
  3. Ponovo umutite mikserom dok ne dobijete ujednačenu smesu.
  4. Kada je smesa gotova, podelite je na dva jednaka dela i u jedan stavite kakao prah. Podmažite kalup i naizmenično sipajte smesu.
  5. Kuglof treba peći u rerni na 200 stepeni oko 30 minuta. Kada je kuglof gotov, prelijte ga otopljenom čokoladom.

Prijatno!

Poseti www.roosvaaj.rs