Mramorni kuglof: Poslastica čija svežina traje danima!
Mramorni kuglof se veoma lako priprema, a njegove mere su izražene na čaše. Ukus ovog kolača je predivan, a svežina može potrajati danima... Ukoliko kolač ne pojedete odmah
Sastojci:
- 4 jaja
- 4 čaše brašna
- 2 čaše mleka
- 2 čaše ulja
- 2 čaše šećera
- 2 kašike šećera
- 2 kašike kakaoa
- 1 kesica praška za pecivo
- jedna kesica vanilin šećera
- 100 g čokolade
- kockica maslaca
* Mera - čaša od 200 ml
Priprema:
- Zagrejte rernu na 200 stepeni, pa mikserom umutiti jaja sa šećerom i vanilin šećerom dok ne postanu penasta.
- Zatim dodajte ulje i mleko. Nakon toga postepeno dodajte brašno i prašak za pecivo.
- Ponovo umutite mikserom dok ne dobijete ujednačenu smesu.
- Kada je smesa gotova, podelite je na dva jednaka dela i u jedan stavite kakao prah. Podmažite kalup i naizmenično sipajte smesu.
- Kuglof treba peći u rerni na 200 stepeni oko 30 minuta. Kada je kuglof gotov, prelijte ga otopljenom čokoladom.
Prijatno!