Mramorni kuglof se veoma lako priprema, a njegove mere su izražene na čaše. Ukus ovog kolača je predivan, a svežina može potrajati danima... Ukoliko kolač ne pojedete odmah
Sastojci:
- 4 jaja
- 4 čaše brašna
- 2 čaše mleka
- 2 čaše ulja
- 2 čaše šećera
- 2 kašike šećera
- 2 kašike kakaoa
- 1 kesica praška za pecivo
- jedna kesica vanilin šećera
- 100 g čokolade
- kockica maslaca
* Mera - čaša od 200 ml
Priprema:
- Zagrejte rernu na 200 stepeni, pa mikserom umutiti jaja sa šećerom i vanilin šećerom dok ne postanu penasta.
- Zatim dodajte ulje i mleko. Nakon toga postepeno dodajte brašno i prašak za pecivo.
- Ponovo umutite mikserom dok ne dobijete ujednačenu smesu.
- Kada je smesa gotova, podelite je na dva jednaka dela i u jedan stavite kakao prah. Podmažite kalup i naizmenično sipajte smesu.
- Kuglof treba peći u rerni na 200 stepeni oko 30 minuta. Kada je kuglof gotov, prelijte ga otopljenom čokoladom.
Prijatno!
Komentariši, znaš da želiš!
Za komentarisanje je potrebno da se prijaviš. Nemaš registrovan nalog?
Registracija je brza i jednostavna, registruj se i uključi se u raspravu.