Prva asocijacija na tursku kuhinju i deserte jesu baklave koje se prave sa raznim nadevima. Ipak, ima još mnogo recepata koji čine ovu orijentalnu kuhinju, a jedan od njih je i keškul, zvanično omiljeni desert na svetu
Sastojci:
- 5 dl hladnog mleka
- 40 g kokosa
- 60 g brasna
- 80 g secera
- 1 kesica vanilin šećera
- 1 kasika maslaca
Priprema:
- U veću šerpu sipajte mleko, kokos, šećer, vanilin šećer i postepeno dodajte brašno dok sve mutite mikserom. Dobijenu smesu stavite na šporet i mešajte dok ne provri. Kada proključa, dodajte maslac, pa nastavite sve zajedno da mešate dok se maslac ne otopi.
- Smesu sipajte u četiri manje posudice koje ste odredili kao porcije, prekrijte ih providnodm folijom i ostavite u frižideru da se ohlade.
Prijatno!
Komentariši, znaš da želiš!
Za komentarisanje je potrebno da se prijaviš. Nemaš registrovan nalog?
Registracija je brza i jednostavna, registruj se i uključi se u raspravu.