Prženice su jedan od omiljenih srpskih doručaka, a u poslednje vreme imamo i slatke varijante koje su sve popularnije u svetu. Napravite ove slatke prženice i započnite radnu nedelju na pravi način
Sastojci:
- tost hleb
- jagode ili neko drugo voće
- čokoladni namaz
- jaja
- cimet i šećer u prahu
Priprema:
Odrežite koricu sa hleba i svaku krišku lagano razvaljajte oklagijom da ih stanjite.
Na kraj svake šnite stavite malo čokoladnog namaza i sitno seckane jagode ili neko drugo voće koje vaše dete najviše voli. Hleb uvijte u malu rolnicu, a zatim svaku rolnicu umočite u izmućena jaja i pržite na tiganju kao i standardne prženice.
Kada prženice porumene, tople ih uvaljajte u mešavinu šećera i cimeta u prahu. Po ukusu možete dodati i još malo topljene čokolade za dekoraciju.
Prijatno!
Komentariši, znaš da želiš!
Za komentarisanje je potrebno da se prijaviš. Nemaš registrovan nalog?
Registracija je brza i jednostavna, registruj se i uključi se u raspravu.