Prženice su jelo koje nas skoro uvek asocira na leto, more i plažu jer dok smo bili deca, majke su ih pravile dok svi odmaraju. Trebalo je imati hrabrosti i stajati pored šporeta kako biste pripremili obrok za celu porodicu, ali sada se to promenilo jer prženice možete napraviti i u rerni
Sastojci:
- 3 jajeta
- 10 tanko sečenih kriški hleba
- 9 kašika mleka
- 5 kašika ulja + za premazivanje
- prstohvat soli
Priprema:
- U dubljoj činiji umutiji jaja, pa dodati mleko i pet kašika ulja. Posoliti i sve dobro promešati.
- Umočiti kriške hleba jednu po jednu i ređati po tacni, pa ostaviti da odstoji desetak minuta.
- Zatim poređati po plehu obloženom papirom za pečenje.
- Uz pomoć četkice uljem premazati kriške odozgo.
- Peći dvadesetak minuta u rerni prethodno zagrejanoj na 200 stepeni
Prijatno!
Komentariši, znaš da želiš!
Za komentarisanje je potrebno da se prijaviš. Nemaš registrovan nalog?
Registracija je brza i jednostavna, registruj se i uključi se u raspravu.