Neodoljiv kolač sa makom i suvim grožđem!

canva
Mekani čokoladni kolač je nešto što vam sigurno danas treba pa sa vama rado delimo ovaj recept. Bogatog je ukusa, sočan i kremast, a vaši ukućani će ga obožavati
Vidi originalni članak

Sastojci: 

  • 150 g šećera
  • 3 jaja
  • 200 g brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 2 čaše jogurta
  • 100 g suvog groždja potopljenog u rum
  • 2 kašike džema ili krema
  • 100 g maka
  • 100g čokolade za kuvanje

Priprema:

  1. Jaja umutiti sa šećerom, dodati prosejano brašno sa praškom za pecivo, ubaciti jogurt, suvo grožđe i mak. Sve dobro sjediniti pa pleh obložiti pek papirom i u njega sipati pola testa. 
  2. Sipati džem po kašičicu svuda po testu i prekriti ostatkom testa. Poravnati. Peći na 200 stepeni 20 minuta, pa smanjiti na 160 stepeni i peći ukupno 50 minuta da lepo zarumeni.
  3. Pečen kolač preliti rastopljenom čokoladom i seći kada se ohladi.

Prijatno!

Poseti www.roosvaaj.rs