Plazma torta sa višnjama gotova je za samo 15 minuta!

canva
Iako je leto najbolje vreme za osvežavajuće kremaste poslastice, neke od njih su primamljive u svako doba godine. Danas je pred vama recept za tortu sa plazmom i višnjama koju ćete veoma brzo da napravite, a ukus će vas raspametiti
Vidi originalni članak

Sastojci:

Fil sa Plazmom:

  • 250 grama šlag krema
  • 250 ml mineralne vode
  • 150 ml slatke pavlake
  • 200 grama mlevene plazme

Fil sa višnjama:

  • 250 grama šlag krema
  • 150 ml mineralne vode
  • 150 ml slatke pavlake
  • 100 grama šećera u prahu
  • 200 grama oceđenih višanja
  • 100 ml soka od isceđenih višanja

Priprema:

  1. Kalup za tortu veličine 26 cms taviti na tacnu pa obložiti papirom za pečenje.
  2. Za fil sa plazmom u posudu sipati šlag kremu, mineralnu vodu i slatku pavlaku. Mikserom dobro umutiti, a zatim dodati plazmu i varjačom promešati. Smesu sipati na pripremljenu tacnu i izravnati.
  3. Za drugi fil u posudu sipati šlag, sok od višanja, mineralnu vodu i slatku pavlaku. Dobro umutiti. Dodati šećer u prahu i još malo umutiti. Dodati oceđene višnje i varjačom promešati. Naneti preko prvog fila, izravnati i ostaviti u zamrzivaču najmanje na dva do tri sata.

Prijatno!

Poseti www.roosvaaj.rs