Semifredo sa plazmom i malinama: Savršen desert!

canva
Ako si u potrazi za savršenim letnjim kolačem, odnosno poslasticom, predlažemo ti da iskoristiš ovaj recept i napraviš neodoljiv desert! Spoj malina, plazme i bele čokolade apsolutno iam moć da zadovolji svačiju želju za slatkišima
Vidi originalni članak

Sastojci:

Krem

  • 4 žumanceta
  • 6 kašika šećera
  • 200 g bele čokolade
  • 5 dl slatke pavlake
  • 150 g plazma keksa

Fil od malina

  • 250 g malina
  • 2 kašike šećera
  • 2 kašike vode
  • 1 kašika gustina
  • 2 kašike vode

Prpiprema:

  1. U šerpicu staviti maline, šečer i dve kašike vode pa kuvati desetak minuta. Razmutiti gustin u dve kašike vode pa dodati smesi od malina uz neprekidno mešanje. Kuvati dok se fil ne zgusne pa ostaviti da se ohladi.
  2. Umutiti žumanca sa šećerom pa skuvati na pari dok se zgusne. Na kraju dodati belu čokoladu, skinuti sa vatre i mešati dok se čokolada ne otopi. Ostaviti da se ohladi.
  3. Umutiti slatku pavlaku, dve, tri kašike umešati u žumanca, pa sve sipati u umućenu slatku pavlaku i sve dobro sjediniti.
  4. Kalup dimenzija 25×10 i visine 7 cm obložiti prozirnom folijom. Na dno kalupa sipati dve kašike keksa. Staviti 1/2 krema, pa premazati filom od malina.
  5. U drugu polovinu krema umešati izdrobljeni keks. Premazati preko fila od malina, poravnati i posuti još malo izdrobljenog keksa.
  6. Prekriti prozirnom folijom i staviti u zamrzivač na četiri, pet sati ili preko noći. Pre služenja, kolač prevrnuti na tacnu i ukrasiti po želji.

Prijatno!

Poseti www.roosvaaj.rs