Sjajan recept za špansku pitu bez belog brašna!

youtube/canva
Sve više ljudi se opredeljuje da iz svoje ishrane izbaci gluten i belo brašno, a alternativu pronalazi u raznim brašnima drugih žitarica od celog zrna. Takođe, mnogi food blogeri podržavaju ovu ideju iz zdravstenih razloga, a među njima je i Nataša Denić
Vidi originalni članak

Ona na Instagramu stoji iza profila pod nazivom "pecatzivota" i deli sa nama sjajne recepte. 

Sastojci:

  • 3 jaja
  • 200ml jogurta
  • 200g speltinog brašna
  • 1 srednja kašika soli
  • 1 srednja kašika praška za pecivo
  • 50ml kisele vode
  • 100g palente
  • 50ml maslinovog ulja
  • kašika susama
  • 100g feta sira
  • 100g kiselih krastavčića
  • 100g pilećih prsa ili parizera

Priprema:

  1. Umutiti jaja mikserom, dodati jogurt, pa postepeno dodavati brašno uz neprestano mućenje.
  2. Posoliti, dodati prašak za pecivo i kiselu vodu pa postepeno kašikom dodavati palentu. Na kraju dodati i maslinovo ulje.
  3. Kada dobijete masu srednje gustine, dodati joj na kockice isečene kisele krastavčiće, pileća prsa i sir. Izliti u pleh dimenzija 25x30 cm obložen pek papirom.
  4. Posuti susamom i peći u rerni zagrejanoj na 200 stepeni oko pola sata. 

Prijatno!

Poseti www.roosvaaj.rs