Sočni bakin kolač mekan kao duša...

Pod kojim god ih imenom sada poznavali, u detinjstvu ih je svako od nas zvao bakin kolač. Ova poslastica popularna je u celom svetu, a kod nas se priprema na razne načine. Nadeva je toliko da ne možete ni da zamislite sa čime se ova poslastica sve može ukombinovati
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 3 čaše brašna
  • 3 cela jajeta
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 1 čaša šećera
  • 1 kesica vanilin šećera
  • sok od pola limuna
  • 1 čaša mleka
  • 1 čaša ulja

Priprema:

  1. Pomešajte brašno, prašak za pecivo, šećer i vanilin šećer, pa im dodajte mokre sastojke. Sve dobro promešajte, dok ne dobijete jednoličnu smesu.
  2. Zagrejan pekač blago podmažite uljem,  pa kutlačom sipajte željenu količnu smese na sredinu pekača pazeći da ne preterate.
  3. Poklopite i pecite najmanje dva minuta.
  4. Ponavljajte sve dok ne potrošite kompletan materijal.
  5. Služite uz prilog po izboru.

Prijatno!

Poseti www.roosvaaj.rs