Soćni ražnjići sa mesom i povrćem
Kada se spomene Praznik rada iliti Prvi maj, većini najpre padne na pamet okupljanje u prirodi, roštilj, muzika i uživanje. Pa, kada je već tako, red je da podelimo sa vama sjajan recept za ražnjiće
Sastojci:
- 1 kg svinjskog mesa
- 4 paprike
- 1 tikvica
- 300 g pečuraka
- 3 glavice crnog luka
- 5 krompira
Za marinadu:
- Soja sos
- So, biber
- Ulje
Priprema:
- Isecite meso na kockice. Začinite po ukusu solju, biberom, prelijte soja sosom i uljem. Ostavite 30 minuta da stoji u marinadi.
- Isecite povrće na komade, sve osim krompira.
- Poređajte na ražnjiće naizmenično komad mesa i komad povrća.
- Pecite na roštilju, a pored stavite ceo krompir.
Prijatno!