Top recept: Arapski kolač koji se sprema za 10 minuta!

canva
Tokom zimskog perioda uglavnom jedemo "teže" psolastice, dok se u letnjim mesecima okrećemo kremastim, laganijim varijantama. Recept za ovaj kolač će vas oduševiti, jer pored toga šro se sprema za samo par minuta, savršeno je kremast i pogodan za predstojeće vrele dane koji će, nadamo se, uskoro stići
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 250g mlevenog keksa
  • 3 kašike putera ili margarina
  • malo cimeta
  • 180 ml kondenzovanog mleka
  • 180 g krem sira
  • jedno jaje
  • aroma vanile
  • 4 urme i oraha
  • 60 grama iseckanih badema
  • karamel preliv po želji

Ovaj recept je pogledalo više od milion i po ljudi, a kako kaže Glossy, kada vidite kako se sprema, biće vam jasno i zašto.

Priprema:

  1. Keks dodajte otopljenom puterou i dobro promešajte, pa prebacite u kalup obložen pek-papirom. Lepo rasporedite i utisnite da napravite koru.
  2. U činiji pomešajte kondenzovano mleko sa jajetom, krem sirom i aromom vanile, pa dobro umutite mikserom. Time prelijte koru od keksa.
  3. Pospite seckanim urmama i orasima, a potom i listićima ili sitno seckanim bademom.
  4. Pecite oko 20 minuta u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.
  5. Po želji, možete posuti karamel preliv.

 

Poseti www.roosvaaj.rs