U toku je 66. međunarodni beogradski sajam knjiga!

canva
Svi knjigoljupci žive za onu nedelju u oktobru kada s eu Beogradu održava sajam knjiga! Te nedelje se sve obaveze upravljaju pčo ovom događaju, a ove godine je sajam otpočeo 21. oktobra i trajaće sve do 29., dakle još nekoliko dana za jedno od anjvećih kulturnih dešavanja u jugoistočnoj Evropi
Vidi originalni članak

Ovogodišnji sajam otvorio je Vladislav Bajac, naš poznati, nagrađivani, prevođeni pisac na više od dvadeset svetskih jezika.

Pored ostalih, Bajac je autor romana "Knjiga o bambusu", "Hamam Balkanija", "Druid iz Sindiduna", "Crna kutija – Utopija o naknadnoj stvarnosti", "Bekstvo od biografije", "Hronika sumnje", kao i više knjiga poezije i pripovedaka. Nakon toga, čitaoce je u ime Francuske, zemlje počasnog gosta, pozdravio francuski pisac Matijas Enar.

Kao što i sami već znate, na sajmu je moguće kupiti i grupne karte koje su nešto jeftinije od pojedinačnih. Cena pojedinačne karte iznosi 350 dinara, dok je za ulazak u grupi potrebno da izdvojite 250 dinara. Sajam knjiga će biti otvoren do petka u periodu od 10 do 20h, dok će od 27. do 29. oktobra radno vreme biti produženo do 21h.

Pored naslova koje sigurno želite da nabavite, na sajmu vas očekuju ogromni popusti i akcije. Kako je praksa prodaje polovnih i oštećenih knjiga već godinama aktelna, podsećamo vas da polovne knjige možete pogledati spratu u hali 1, dok je za oštećene knjige potrebno da posetite halu broj 4.

Takođe, ove godine vas na sajmu očekuju prave "legende" književnosti koje će potpisivati primerke knjiga. Dakle, ostalo je još malo vremena da posetite najlepši i najveći kulturni događaj u našoj zemlji, a i šire!

Poseti www.roosvaaj.rs